Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 20, 2017 in International, Politic | 0 comments

Ceremonia de învestire a președintelui Statelor Unite ale Americii

Ceremonia de învestire a președintelui Statelor Unite ale Americii a reprezentat cel din urmă pas înaintea preluării prerogativelor constituționale ce-i revin liderului de la Casa Albă.

Donald Trump va conduce destinele Statelor Unite pentru următorii patru ani, împlinind astfel responsabilitatea imensă conferită de încrederea cetățenilor americani. Comunitatea internațională se află la răscruce de drumuri, însă cu echilibru și înțelepciune acest context brăzdat de provocări poate ocaziona veritabile oportunități.

Am deplină încredere că relația bilaterală Statele Unite – România va continua să beneficieze de atenția adecvată, realitate ce cu siguranță va fi imprimată “Parteneriatului strategic pentru secolul XXI”. În acest context mizăm ca formulele de cooperare validate în planul apărării și securității să fie replicate în zone precum economia, educația, ori transferul de tehnologii.

România și-a dovedit atașamentul față de valorile fundamentale democratice, astfel că va rămâne un partener loial și puternic al NATO și Uniunii Europene, consolidându-și astfel profilul de pilon de stabilitate și predictibilitate în răsăritul Europei.

Cooperarea cu SUA va merge mai departe, întrucât interesele noastre naționale recomandă acest drum comun, pornit de la credința că un edificiu întemeiat pe respect reciproc și valori perene este de neclintit.

Mult succes președintelui Statelor Unite în misiunea asumată!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.