Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 1, 2016 in Comunicate, Economic, Politic | 0 comments

Câte contracte s-au semnat până astăzi, 1 august, pe Programul Operațional pentru Competitivitate, domnule ministru Ghinea?

AB_official

Ana Birchall: Câte contracte s-au semnat până astăzi, 1 august, pe Programul Operațional pentru Competitivitate, domnule ministru Ghinea?

DECLARAŢIE DE PRESĂ

 

La audierea de la Comisia pentru afaceri europene din data de 27 iunie, domnul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dat asigurări că până astăzi, 1 august, se vor semna contracte pentru 166 de proiecte de finanţare a cercetării, în valoare de 403 milioane de euro (dedicate unor domenii ca bioeconomia, tehnologia informațiilor și a comunicațiilor, energie, mediu și schimbările climatice, tehnologii și materiale avansate): „La 1 august se termină contractarea pentru axa dedicată cercetării. Vorbim de 403 milioane de euro, pentru cercetare. Deci s-a rezolvat problema aceasta, nu mai este blocată” (Cristian Ghinea, în cadrul audierii la Comisia pentru afaceri europene, conform cu stenograma ședinței din 27.06.2016, minutul 1:30:40 pe înregistrare).

În contextul în care există semnale din partea beneficiarilor că semnarea contractelor pe acest program se tergiversează foarte mult şi că termenul de 1 august nu este respectat, președintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall a solicitat situaţia la zi a contractelor semnate pe Programul Operațional Competitivitate (POC): “Solicit domnului ministru Ghinea să ne spună câte contracte s-au semnat până astăzi, 1 august, pe Programul Operațional pentru Competitivitate. Îi reamintesc că, în audierea de la comisia noastră, atunci când am ridicat problema apelurilor blocate pe POC, domnul minstru Ghinea și-a asumat, de la înălțimea poziției sale de ministru care salvează România, că problema s-a rezolvat, că situația a fost deblocată și că până la 1 august se termină contractarea pentru axa dedicată cercetării. Totuşi, în toată această perioadă, mi s-a adus la cunoștință de către beneficiarii acestor programe că situația e în continuare blocată, iar termenul de 1 august, asumat ca o certitudine de domnul ministru, nu a fost respectat. Pentru că refuz să cred că domnul ministru a indus în eroare în mod voit o comisie a Parlamentului, aceasta fiind o infracţiune sancţionată conform legii 115/1999, îi solicit public să lămurească situația și să ne comunice, dacă nu e prea mare deranjul, câte contracte au fost semnate pe Programul Operațional Competitivitate şi valoarea acestora. Sper că de data aceasta domnul ministru va binevoi să răspundă!”, a declarat Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.