Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 23, 2017 in Politic, Social | 0 comments

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care s-a decis înființarea Avocatului Copilului în cadrul instituției Avocatul Poporului

Camera Deputaților a adoptat în această săptămână proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, prin care s-a decis înființarea Avocatului Copilului, în cadrul instituției Avocatul Poporului, ca domeniu pentru protecția și promovarea drepturilor copilului.

Avocatul Copilului va acționa în scopul apărării ș­i protejării drepturilor copiilor în vârstă de până la 18 ani, dar în același timp va susț­ine ­și încuraja respectarea ­și promovarea drepturilor copiilor. Printre atribuțiile structurii noi înființate se regăsesc soluționarea sesizărilor individuale făcute de copii sau reprezentanți ai acestor, soluționarea sesizărilor cu privire la încălcarea drepturilor copiilor sau promovarea unor măsuri care să încurajeze copiii să participe procesul de luare al deciziile care îi vizează.

Înființarea Avocatului Copilului este o măsură care demonstrează angajamentul României în promovarea măsurilor active care vizează domeniul protecției copilului. Am demonstrat încă o dată că această guvernare are voința politică și expertiza pentru a preveni și combate violența împotriva copiilor și a oferi un viitor frumos copiilor noștri, aici, la ei în țară. În același timp însă consider că este datoria noastră, a tuturor să contribuim la atingerea unui scop comun, acela de a avea copii protejați, sănătoși și fericiți.

https://www.facebook.com/GrupPSD/posts/2195290857364604

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.