Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 20, 2017 in International, Politic, Social | 0 comments

În cadrul şedinţei Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor de ieri, 19 septembrie a.c., am propus o serie de teme pentru pregătirea dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei României a Consiliului UE din 2019, care au fost acceptate ca propuneri oficiale din partea Comisiei. 

În acest sens, am propus ca teme prioritare Securitatea cibernetică, Promovarea echilibrată a politicilor tradţionale şi a celor inovative ale UE, Securitatea energetică cu accent pe dezvoltarea de noi coridoare de infrastructură, îndeosebi pe direcţia Nord-Sud, Promovarea Politicii Europene de Vecinătate, a Parteneriatului Estic şi a procesului de extindere a Uniunii Europene, Dezvoltarea securităţii şi creşterea prosperităţii în regiunea Mării Negre, precum şi Egalitatea de gen în contextul elaborării viitoarei Strategii a UE pentru egalitatea dintre femei şi bărbaţi 2020-2035.

Aşa cum am susţinut de nenumărate ori inclusiv în calitate de ministru delegat pentru Afaceri Europene, preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019 constituie cel mai important proiect de ţară al nostru după aderarea la UE şi NATO. Este un moment în care România poate şi trebuie să demonstreze nu doar că este capabilă să facă faţă cu succes acestei  provocări, dar şi că reprezintă în continuare unul dintre cei mai importanţi actori regionali şi europeni. Totodată, acest moment constituie un prilej pentru noi să promovăm acele teme care sunt cu adevărat importante nu doar în context european, dar şi pentru situaţia din regiunea noastră şi cea internă.

Îmi exprim convingerea că temele propuse se vor regăsi în cadrul priorităţilor dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei României a Consiliului UE, dimensiune care joacă un rol extrem de important în efortul instituţional şi nu numai pe care statul român şi întreaga societate îl depun în perioada următoare.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.