Pages Menu
Categories Menu

2 Comments

 1. Eu as face o critica…
  Nu vad un raspuns foarte clar, nici al PES si nici al PSD, la aceasta criza economica si financiara. Prognozele economice s-au revizuit in scadere, ceea ce ar insemna o reizbucnire, ca sa zic asa, a recesiunii in Europa. Ceea ce am inteles de la PSD este ca acesta vrea sa creeze un milion de locuri de munca. Cred ca intentia e una sincera, dar… Ideea este, daca am inteles bine, sa se mearga pe un deficit mai mare, lucru ce ar presupune o renegociere a conditiilor de finantare cu FMI. Ce sorti de izbanda ar avea aceasta noua negociere? Pe de alta parte Basescu se refera la lucruri concrete:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/traian-basescu-romania-nu-va-putea-plati-la-nesfarsit-indeciziile-liderilor-din-zona-euro-241955.html
  Raspunsul PSD ar trebui, dupa parerea mea, sa fie unul la fel de concret. Or, impresia pe care mi-o lasa este ca se merge doar pe ideea: „Basescu e rau!”, „Basescu nu vrea sa creasca pensiile si salariile!”, etc. Inteleg faptul ca e vorba de o lupta electorala. E Ok din punctul asta de vedere. Numai ca nu ajunge doar atat.
  PES, spre exemplu, ar trebui sa aiba un raspuns foarte clar la aceasta criza economica si ar trebui sa arate la modul limpede cine se face vinovat de actuala situatie, atat in Europa cat si in lume. PSD nu face altceva decat sa adopte o retorica anti-Basescu, lucru de inteles doar in contextul unei lupte electorale si nimic mai mult. Spre exemplu, in legatura cu deficitul bugetar, Basescu a zis:
  „”Toate analizele pe care le-am făcut şi cu domnul prim-ministru şi cu Ministerul de Finanţe ne arată că, datorită condiţiilor de creştere a costului finanţării, ar fi extrem de greu să susţinem financiar un deficit de 3%, datorită dobânzilor foarte mari care se percep acum la credite şi datorită lipsei banilor”, a mai declarat, sâmbătă, Traian Băsescu, înainte de plecarea către Bruxelles, unde participă duminică la reuniunea Consiliului European de toamnă.”
  E bine, nu e bine ce a zis? Minte? Cum vede PSD problema asta? Or, ideea multor simpatizanti ai Opozitiei este ca Basescu a inceput sa se „ratoiasca” la liderii europeni… Dar poate ca are si dreptate, nu? Ipoteza asta poate fi luata in calcul.
  Nu vad o pozitie concreta, care sa ofere solutii din partea PES, in cazul Greciei. Dar o pozitie care sa fie usor de inteles pentru oameni. Sa spui ca omul conteaza si nu atat ceea ce se intampla pe pietele financiare, vi se pare convingator? Sigur, omul conteaza. Dar si ceea ce se intampla pe piete este important, pentru ca influenteaza, din pacate negativ in aceste vremuri, viata oamenilor.
  Sau o alta chestiune: ca PSD sa dea mesaje radicale… PSD nu trebuie sa dea mesaje radicale: trebuie sa dea, dupa parerea mea, mesaje social-democrate. Ar trebui ca Atelierele PSD sa se constituie intr-o scoala de gandire a social-democratiei romanesti. Si degeaba dai mesaje radicale daca ele nu ar reusi sa si convinga oamenii.
  Ar trebui, spre exemplu, aratat cum s-ar putea rezolva aceasta criza economica si financiara aplicand principiul solidaritatii. Cum se poate, prin solidaritate, depasi un moment atat de dificil din punct de vedere economic in Europa? Pentru ca daca PSD va promova doar o retorica anti-Basescu, anti-PDL, tare mi-e teama ca ar putea ajunge, in cele din urma, neconvingator…
  Inteleg ca se pun si probleme doctrinare… Eu vreau sa va spun doar atat: PSD trebuie (si subliniez trebuie) sa ramana un partid social-democrat! Cea mai mare greseala ar fi ca aceasta alianta, USL, care e una numai electorala, sa inceapa sa aduca idei de schimbari doctrinare/ideologice in PSD. De ce? Pentru ca nu merita! Eu cred ca tara noastra are nevoie de un partid social-democrat bine pus la punct, capabil sa echilibreze scena politica. Altminteri toate partidele ar fi de centru-dreapta. De diverse orientari, dar de centru-dreapta. Si nu cred ca e in regula asa ceva.

 2. @Motanul Incaltat

  Pana la urma e vorba de competentza.

  Uita-te la Basescu, ce fazani a pus in posturile cheie si compara asta cu echipele de experti pe care l-a dat PSD-ul de-a lungul timpului (cu unele mici exceptzii din perioada prostanaca a PSD).

  USD-ul si din el mai ales PSD-ul reprezinta speranta ca la conducerea Romaniei vor veni din nou specialistii. Basescu (nu pot sa spun prin simetrie PDL, pentru ca PDL-ul nu exista fara Basescu), e GARANTIA ca Romania va fi condusa de bisnitzari, curve, pupincuristi si manelisti. Degeaba mai nimereste Basescu unele diagnostice. Nu are nici viziunea necesara, nici vointa politica si nici echipa cu care sa poata insanatosi Romania.

  In conditiile sumbre care se intrevad la orizont, fiecare secunda in care echipa asta de pulifrici mai sta la putere ne poate fi fatala.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.