Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 22, 2010 in Politic | 7 comments

Boc ar trebui sa isi puna cenusa in cap….ca doar pica din cer si e gratis!

Astazi Curtea Constitutionala a dat publicitatii motivarea deciziei privind ANI.

In mare, principalele aspecte verificate de Curte  s-au referit la actele de natura jurisdictionala efectuate de inspectorii ANI, in conditiile in care se arata ca numai organele sistemului judiciar au atributii in acest sens, asa cum am afirmat de la inceput: necesitatea clarificarii naturii juridice si de functionare a ANI si a inspectorilor ANI. ANI nu poate fi altceva decat parte a organelor administrative, inspectorii ANI avand un statut special dar in cadrul organelor administrative nu judiciare. 

Trec peste faptul ca intr-o emisiune TV un fost ministru al justitiei a dat dovada de necunoastere crasa a legii (ca sa fiu eleganta) cand se tot contrazicea cu mine. 

Iar in ceea ce il priveste pe Boc, care,  in goana dupa imagine imediat a si venit cu solutia: emiterea unei Ordonante de Guvern,  motivatia Curtii este cat se poate de clara: „Guvernul nu poate adopta o ordonanta de urgenta pentru a pune de acord prevederile Legii nr. 144/2007 constatate ca fiind neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei, dar poate initia un proiect de lege in acord cu cele stabilite prin prezenta decizie

Mai merita sa spun ca dl. Boc este si profesor de drept constitutional?!

 

7 Comments

 1. Daca inteleg eu bine din ce spune Adrian Nastase o alta problema de neconstitutionalitate e cine verifica ANI (cred ca in sensul asta trebuie inteles cuvantul folosit – control). In partea convenita cu UE era Parlamentul. Dupa ce portocaliii au venit la putere, prin Monica Macovei ei au schimbat legea, „pe ici pe colo prin partile esentiale”, creand teoretic un fel de stat in stat si de facto (inca) o politie politica subordonata lui Traian Basescu.

  O alta problema pe care am observat-o si eu, si am amintit-o si aici intr-o postare trecuta, era ca printr-un organism gen ANI se eludeaza principiul conform caruia toti cetatenii sunt egali in fata legii, in sensul ca cei vizati de ANI au mai putine drepturi. Din ce citesc reiese ca acest fapt contravine Conventiei Europene pentru Drepturile Omului.

  Ca mai toate „realizarilii” portocalii, si ideea buna din spatele ANI fost pervertita, si a ajuns o abnormitate, un exemplu tipic a ce rezulta cand se intalnesc incompetentza si reavointza.

 2. si voicu ce-ar tb sa-si puna? dar iliescu( pt mineriade, cel putin)? dar geona ? cine vorbea…..

 3. Ce legatura are E.Boc cu ANI si decizia CC? Parca A.Nastase era PM cind a aparut ANI…

  • Tio
   are pt ca daca asculti declaratiile lui a spus ca imediat vine si da o Ordonanta de Urgenta uitand ca nu este legala o astfel de ordonata. Lucrurile pot fi puse in legalitate printr-un proiect de lege….il ironizam putin dand exemplu ca pt ca in goana dupa imagine a venit cu o solutie superficiala si nelegala. Ori nu asta e menirea unui premier cu atat mai mult a unui premier care mai are si cunostinte de drept constitutional nu crezi?

 4. daca Boc a fost in stare sa scrie pe genunchi un proiect de Constitutie, cu sa nu dea o amarata de ordonanta?

 5. Ana draga, ar trebui sa sti ca asigurarea de sanatate se plateste o parte de angajator si o parte de angajat prin stopaj la sursa.(trece retinerea pe statul de plata fara sa te intrebe cineva daca vrei sau nu). Asa ca protestul e inutil.

  • Zara
   stiu tocmaid de aceea e important sa se schimbe legislatia

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Boc ar trebui sa isi puna cenusa in cap….ca doar pica din cer si e gratis! | Ana Birchall -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Ana Birchall. Ana Birchall said: Boc ar trebui sa isi puna cenusa…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.