Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 31, 2009 in Politic | 9 comments

BNR reduce dobanda

Banca Nationala a Romaniei  va reduce, saptamana viitoare, dobanda de politica monetara, cu 0,5 puncte procentuale, la 8,5%, in contextul recesiunii si scaderii ratei inflatiei.

In timp ce numarul companiilor intrate in capacitate de plata creste ingrijorator  guvernantii nostrii se lupta in declaratii dambovitene in loc sa lase circul deoparte si sa se concentreze pe solutii concrete.

Cifrele nu glumesc: Romania nu va iesi din recesiune nici anul viitor iar daca se continua cu circul asta jenant de ieftin bine nu va fi. Daca deficitul bugetar va fi de – 7, -8 % asa cum se preconizeaza, numarul companiilor care vor intra in incapacitate de plata va fi foarte mare existand inclusiv riscul inclusiv  unui faliment sistemic.

9 Comments

 1. Încă mai cred în -15% scădere economică. Probabil în 2012 va exista un moment de inflexiune în care economia va începe, foarte încet, să crească. Dar asta numai şi numai dacă în următorii ani nu vom mai face de loc împrumuturi. Deja valoarea împrumuturilor este foarte mare, în curând numai dobânzile şi vor fi insuportabile pentru economia României, nu mai vorbesc şi de achitare.

  • Bibliotecaru
   si eu cred la fel. 2010 va fi un an de recesiune economica din nefericire…

 2. recesiune…recesiune…insa ministrii nostrii se pare ca nu au auzit de ea caci ei arunca banii pe scene si alte cele
  ptr ei nu este recesiune…doar pt omul de rand…deh,ce sa facem…

 3. O sa vina vremea revoltelor .Si lumea va sti sa-si faca dreptate.

  • loredana
   nu stiu la ce te referi

 4. la aspectul blogului…e schimbat…sau ma insel?

  • loredana,
   nu e neaparat, e imbunatatit,..un bun amic m-a ajutat si l-am mai refacut/imbunatatit …sper ca in bine.

 5. Mihaela Chircusi,
  in primul rand bine ai venit pe acest blog. Da asa este

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mihaela Chircusi » Blog Archive » Cifrele din economia reala - [...] Deficitul bugetar se va adanci posibil la 7 -8% din PIB atragand automat reducerea cheltuielilor publice, inclusiv a salariilor.…
 2. Cade sau nu Guvernul Boc? « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] nici anul viitor iar daca se continua cu circul asta jenant de ieftin bine nu va fi”, spuneam intr-un…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.