Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 9, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

BEC trebuie să-și asume o decizie clară în legătură cu secțiile de vot din străinătate

COMUNICAT DE PRESĂ

„Confuziile generate de BEC trebuie să înceteze. Ministerul Afacerilor Externe face orice este posibil, în limitele legii, pentru a fluidiza votul pentru românii din străinătate, mărind numărul cabinelor de vot, suplimentând personalul aferent secțiilor de votare, dar ceea ce nu poate face este să încalce legea” a spus deputatul PSD Ana Birchall.

„La Art. 54, alineatul 1, Legea 370/2004 specifică foarte clar: „Al doilea tur de scrutin are loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, sub conducerea operaţiunilor electorale de către aceleaşi birouri electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur”.

Din punct de vedere juridic, un comunicat din partea BEC nu echivalează cu o hotărâre. Confuzia trebuie să înceteze. În nici una din hotărârile sale, BEC nu a spus că se pot înființa noi secții de votare. După ce Băsescu și Iohannis au ieșit public pe acest subiect, BEC a dat un COMUNICAT în care spune că se pot înființa noi secții.

“În concluzie, MAE trebuie să continue să respecte legea, să continue să ia decizii legale, cum ar fi dublarea numărului de cabine de vot, creșterea numărului de ștampile și a personalului din secțiile de vot sau permiterea completării formularelor pe propria răspundere în afara secției, astfel încât toți românii, indiferent unde se află, să poată să voteze. MAE are obligația să ia toate măsurile necesare astfel încât fiecare român să poată vota. Așteptăm hotărâri ferme din partea BEC, nu comunicate fără valoare juridică, hotărâri care să clarifice confuziile circulate în aceste zile în spațiul public și manipulate de Iohannis și ai lui”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.