Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 29, 2009 in Politic | 13 comments

Basescu vrea un guvern de tehnocrati

Tehnocratzi

ca sa scape de orice asociere cu Guvernul Boc, cu rezultatele, masurile si nerealizarile acestui Guvern.

Dupa declaratia lui Basescu de astazi si dupa maniera in care s-a comportat in aceste zile mie imi este foarte clar acest lucru. Si este clar ca el va fi cel mai avantajat de o asemenea solutie.

 Voi ce credeti?

13 Comments

  1. Sunt in birou, nu am urmarit „cuvantarea” asimetricului. Din ce scrii, e o fenta tipica Basescu. Cand lumea adusa la sapa de lemn vine cu furci si topoare sa il dea jos, el spune lumii – SUNT CU VOI, CEILATI SUNT DUSMANII! Dupa care se pune in fruntea lor si le deturneaza lupta intr-o directie care ii convine lui. Asa a facut si cu condamnarea comunismului, a securitatii, lupta impotriva coruptiei, s.a.m.d.

    Acum e randul PSD sa spuna clar si raspicat ca SITUATIA IMPOSIBILA in care am ajuns e rezultatul conducerii inepte a lui Basescu. Incepand din 2005. Eventual sa isi asume si greseala de a se fi lasat momit la guvernare. Nu-l mai lasati pe Basescu sa prosteasca lumea! Atacati-l!! (si cu ocazia asta si gasca de ticalosi si papagali care il sutin)

    • Codrin
      daca e vb de alexandra am mai auzit aceasta varianta circulata de mai multa vreme….se pare ca asta a fost promisiunea facuta atunci cand a accepta postul de consilier prezidential….

  2. Orice guvern se formeaza, presedintele numeste primul ministru si aproba lista de ministri. Deci, oricum numele presedintelelui este legat de guvern. Faptul ca presedintele este (daca va fi) candidatul PD-L nu-l disociaza de guvernare si efectele negative ale acesteia. Ca sa-mi sustin afirmatia, in 2008 cand fiinta guvernul Tariceanu, datorita cresterii si prosperitatii economice, precum si a stabilitatii economice, presedintele era extrem de bine vazut in randul electoratului, cu toate ca nu facea decat scandaluri si semana discordie. Daca alegeriile prezidentiale ar fi avut loc in 2008, Baseescu castiga detasat.
    In 2009 situatia s-a schimbat dramatic pt Basescu. Criza s-a accentuat si suplimentar prin controlul dobandit asupra guvernului presedintele a destabilizat sistemul politic. Un lung sir de scandaluri, explozive, muradre, practic cetateanul simplu fiind bulversat. Basescu va sfarsi prin a obosi, plictisi si scarbi pe acest cetatean, determinul sa-i acorde un vot negativ.

  3. Basescu se incurca/impiedica in propriile scenarii 8) !
    PSDistii i-au blocat la motiunea de cenzura,( cand porto(sa)calii voiau sa voteze motiunea pentru a pica guvernul 🙄 ) si acum Basescu incearca o alta varianta, care se schimba de la o ora la alta, la fel ca si chilotii marinarului ( odata ca-s uzi, odata ca-s galbeni de-abinelea 😆 ).
    Urmeaza ultimul bal, in care va imparti cu blonda partenera nu numai inceputul de celulita , ci si aerul de celula :mrgreen:

  4. Guvernele de tehnocrate sunt eficiente, dar dezavantajul lor e ca nu sunt DEMOcrate, fiind TEHNOcrate:) Insa Basescu este politician, iar opozitia sa trebuie sa sublinieze ca guvernul nu ar fii politic, ci tehnic, nu reprezinta vreun segment din clasa politica! Asta e un viclesug al batranului lup de mare, care tb demontat. Challengerii lui pot striga: „Tehnocratia nu e democratie! Basescu e de vina!”

  5. Ce vrea Basescu?In orice caz, nu binele tarii.

  6. Să înţeleg că trebuie să aştept să sune telefonul? 🙂

    Nu ştiu cum, dar tehnocraţii se dovedesc, până la urmă, că au treabă în câte un partid după ce termină mandatul. Eu cred că ideea de tehnocrat ar trebui bine definită, pentru că non-partinic nu este suficient.

    • Bibliotecaru
      cine stie poate suna telefonul???!! Dar si cu tehnocratii noi avem un mod original de a ne comporta…intrebarea este cati din acesti tehnocrati sunt intr-adevar tehnocrati in sensul corect al cuvantului??? ca de prea multe ori s-a intamplat ce spui tu.
      Plus nu mi se pare corect ca sa stai pe margine si sa te dai tehnocrat, deci sa nu pierzi la imagine fiind asociat cu un anumit partid, doar din motive de oportunism.

    • Tio
      da am avut onoara sa particip la cateva „brown bag lectures” cum se numesc discutiile de la pranz cand vii cu un sandwich si stai sa asculti prelegeri pe tema care mai de care mai interesante cu oameni care mai de care mai exceptionali de la care ai ce invata in fiecare minut cum este si cazul lui Yochai Benkler.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.