Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 12, 2010 in Politic | 14 comments

Banca Centrala Europeana aplica optiunea nucleara

Intr-un precedent articol  spuneam ca in cazul Greciei, Banca Centrala Europeana poate recurge la optiunea nucleara.  Am avut dreptate. Astfel, Banca Centrala Europeana va putea sa cumpere bonduri guvernamentale. In euro, bineinteles! Aceasta masura reprezinta inca un pas spre un Super Stat European.

Mai multe intr-un articol din standard.ro.

14 Comments

 1. Uite ce zice Olli Rehn. Se pare ca ideea ca bugetele nationale sa trebuiasca aprobate de Comisia Europena inainte de a fi discutate de parlamentele nationale are sanse sa devina realitate.

  Fara astfel de mecanisme stricte de control, daca Banca Centrala Europeana va cumpara titluri ale statelor membre, Euro va inceta sa mai fie o valuta puternica. Oricum chiar si cu un Euro mai slab cred ca e preferabil ca BCE sa finantzeze ea insusi statele UE decat sa lase finantzarea la cheremul bubulilor.

  • Draghi
   corect dar totusi trebuie sa existea suveranitate….ca sa ne aparam drepturile nu stim ca multi europarlamentari dorm in front!

   • In principiu e asa cum spui. Doar suveranitatea nationala ne-ar putea garanta reprezentarea optima a intereselor romanilor. Dar e acest lucru valabil chiar si atunci cand avem de a face, ca si acum, cu o conducere inepta, niste simpli arendasi analfabeti care ne transforma in sclavii bubulilor?

    Eu stiu foarte bine ca nu prea exista interes in afara Romaniei sa fie bine in Romania iar daca alte tzari isi vor putea atenua efectele crizei spoliindu-i pe romani, o vor face fara sa clipeasca. Chiar si intr-un superstat european ar trebui sa ne pastram o doza buna de „anticorpii nationali”.

    Dar cum procedam cand „ai nostrii” sunt cei care ne afunda cel mai adanc in mizerie? Care e solutia?

 2. Dar cu Romania ce facem?

  Doamna Birchall daca va faceti partid contez pe dumneavoastra.

  Aduceti numai oameni care sa aiba caracterul pe care il aveti dumneavoastra si sigur Romania va ajunge departe.

  • Ady
   in primul rand bine ai venit pe acest blog. Ce facem? o sa luptam sa eliminam dictarura non valorilor si sa impunem un sistem meritocratic….ajunge! Contes si pe tine.

 3. Asta cu „statul unic” e doar obsesia unor paranoici, de care ne vom descotorosi foarte curând.

  • Riddick
   nu e deloc paranoia

 4. Eu cred că opţiunea astă nucleară va sfârşi, inevitabil, în inflaţie.

  Am o intuiţie că în curând soluţia va fi China.

  • Bibliotecaru
   se vor tipari bani!

 5. tinind seama ca crestterea economica e foarte scazuta tiparind bani va creste probabil inflatia.
  e destul de complex de estimat cu cit va creste inflatia dar prima reactie a pietii – fuga in aur- cred ca indica asta. Daca masurile de reducere a deficitelor (reducerea nivelului de trai) combinate cu a decenta crestere economica vor lucra probabil ca nu va fi o problema.

 6. D-na Birchall, Dvs. afirmati in articolul de pe site-ul citat in prezenta postare: „Ajutorul financiar oferit Greciei nu este o solutie. Este o masura de mantuiala care nu ofera si nu creaza un tipar pentru modul in care trebuie sa fie gestionate problemele financiare, in crestere, din celelalte tari aflate in zona euro.” Va rog sa-mi permiteti sa va intreb: in opinia Dvs. care este solutia? Sau, daca doriti, cum vedeti Dvs. solutia pentru Grecia?

 7. Uniunea sovietelor democratice europene.
  Grecii insa si-au facut-o cu manutele lor. E bine ca la noi in tara nu sunt probleme de genul alora.
  Oricum, alta iesire din gaura in care se afla nu este.
  Daca noi reusesim sa trecem de hopul asta avem o foarte mare sansa. Isarescu stie ce face, e prima data cand suntem solvabili ca stat, comparativ cu tari din vest care nu prea mai sunt in ce mai mare recesiune de la „the great depresion”.
  Sigur ca multi sunt nemultumiti, insa nu se poate, cresterea economica falsa(prin consum intern) trebuie sistata in cel mai dur mod iar asistatii trebuie fortati sa se intoarca la munca (foamea fiind cel mai buna motivatie).
  Suna cinic dar nu se mai poate trai pe banii altora, sau pe banii copiilor nostrii

 8. si din nou ajungemm la cuvantul cheie…P U T E R E.
  Singurul lucru care ramane de stabilit este cum se impart cartile intre detinatorii „contractelor mari”, apoi mecanismele care se vor aplica toate in frunte cu spiritul „solidaritatii”, sub reactia populatiei.

  Stim ca la ora actuala pe glob, Europa daca vrea sa fie in frunte trebuie sa munceasca de cel putin de 4 ori mai mult decat acuma. Faptul ca centrul politic se muta spre Asia, care a stiut altfel sa isi foloseasca instrumentele folosite de „capitalism”, Europa ramane in umbra. O umbra caracteristica perioadei de „Paradigma”, adica avem un sistem care a functionat si „inca” functioneaza, dar realitatea economica si politica zice altceva. Ramand sa iasa la iveala un alt sistem, care o sa trebuiasca desigur sa ieie o infatisare, si totusi infatisarea asta are o „zestre” in spate.
  Europa, deja vorbim de Statele Unite insa subt mandra denumire de Uniune Europeana. are 500 mil de Locuitori, impartiti in diferite zone geografice cu diferite culturi politice cu alte strucutri economice si politice, cu peste 27 de limbi, etc. etc repet toata -zestrea- cu cultura ei cu toata istoria

  (trebuie sa mentionez din acest punct, ca am tendinta de a ma exprima ca si cum totul o sa fie condus de oameni „rai”, istoria are destulde dovezi empirice de cand ii omu )

  va trebui sa fie condusa de cineva.
  Cine va/vor fi acel/acei oameni ramane de stabilit dupa ce o stituatie de criza este data si se fac miscarile strategice la timpul si in contextul potrivit de a crea anumite pozitii anumitor persoane/grupuri.

  Daca e sa ne uitam la actuala Europa.
  Criza apare, conducatorii desigur actioneaza insa, cum mentalitatea europeana e, hai ca trece de la sine, problema sa agravat si cutitul a ajuns la os, Sefii Europei se intalnesc de urgenta si –intr’un singur weekend– au stabilit un pachet de salvare, precum Debarcarea din Normandia. 700 mrd € sunt mult bani, bani ai platitorului de taxe.
  Personal, imi este greu de inchipuit ca , hai sa nu le zicem elita dar conducatorii, se intalnesc si stabilesc un asmenenea pachet care il lanseaza ca si contra la „Der Euro wurde angegriffen” impotriva dusmanului, Insa cine/care/ce este dusmanul?
  Urmarile imediat urmatoare au aratat tocmai contrariul prin cresterea aurului care este primul semn al inflatiei.
  Ajungem la concluzia ca avem de a face cu diferite realitati, iar una dintre ele va trebui sa invinga, fie politica, fie economia, fie mult asteptata SPERANTA.

  Daca ne uitam la actualii conducatori, la alegerile lor faute in ultimii 2 ani intr’o situatie de criza, daca ne uitam, ca la masa acelei negocieri merkel si sarkozy urla unul la celalalt si ajung sa ameninte, IDENTITATEA EUROPEANA in momentul respectiv e mai mult decat mototolita.
  Urmand sa astptam sa vedem ce ne aduce „iarna nu ii ca vara” atat in Europa cat si in Romania, Care dintre grupele conducatori vor avea un cuvant de spus ramane ca sa fie decis mai repede decat isi poate inchipui oricine, personalitatea lor caracterul lor si interesele lor personale toate astea raman parte a soarte si a regului naturii: nu exista reguli.

  • Sajgor
   excelent post…multumesc

Trackbacks/Pingbacks

 1. Am revenit! | Blogul lui Nea Costache - [...] fetele: Ada, Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina Cretu, Crina…
 2. Doar un bob zabavă: numai azi nu-i mâine! | Blogul lui Nea Costache - [...] Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina Cretu, Crina [...]
 3. Succesul in Slovenia al lui Bacio | Blogul lui Nea Costache - [...] Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina Cretu, Crina [...]
 4. Nimic nu va mai fi la fel! Euro: cum va fi gestionat? « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] in acest moment, la nivel declarativ auzim altceva!). Iar actiunile Bancii Central Europene, obligata sa aplice optiunea nucleara, nu face…
 5. Tentativă de jaf la Roşia Montană | Blogul lui Nea Costache - [...] Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina Cretu, Crina [...]
 6. Cele mai bune cântece din toate timpurile | Blogul lui Nea Costache - [...] Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina Cretu, Crina [...]
 7. Sunt cel mai fericit bunic! | Blogul lui Nea Costache - [...] Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina Cretu, Crina [...]
 8. Visu’ cu neica Dumitru | Blogul lui Nea Costache - [...] Adina Hutanu, Ana Birchall, Ana Usca, nepoata-mii Ana-Maria din Craiova, Aurora Scarlet, Carmen, Cella, Corina Cretu, Crina [...]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.