Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 18, 2009 in Aparitii media, Politic | 12 comments

Astazi voi fi la Realitatea TV

incepand cu ora 1850. Printre subiectele discutate si dezbaterile privind legile educatiei.

Update – selectiuni cu interventiile mele in cadrul emisiunii.

12 Comments

 1. Iar aţi vorbit de aţi obosit… 😀 Sau, mai bine spus, aţi vorbit de a obosit domnu Boureanu. 😀

  • Bibliotecaru
   nu inteleg ce vreti sa spuneti…

 2. Aţi vorbit puţin (aţi fost lăsată să vorbiţi foarte puţin) şi, atunci când aţi vorbit, ceilalţi v-au întrerupt tot timpul, în special domnul Boureanu care v-a deturnat cu „măiestrie”. Părerea mea este că trebuie să fiţi mai incisivă în astfel de emisiuni, chiar dacă nu este felul domniei voastre de a fi, altfel, aşteptând „acordarea cuvântului”, vehemenţa celorlalţi va acoperi mesajul domniei voastre. Din faptul că aţi lansat o „bombă” cu scrisorica din partea Min. Fin., informaţie care astăzi este cap de afiş, moderatorul ar fi trebuit să vă lase să construiţi informaţia… Reascultaţi şi vedeţi cum „băieţii” acaparează discuţia şi fac ce vor cu informaţia… distrugându-vă şi contorsionându-vă informaţia şi cele ce doriţi să le spuneţi.

  • Bibliotecaru,
   este o tactica sa fiu tot timpul intrerupta desi nu cred ca vb exagerat de mult…multumesc pt sfat o sa tin cont de el…aveti dreptate…am reascultat si asa e…de altfel si-au si pus tunurile pe mine …as se vedea postul lui ion t morar ….deplorabil. ma mir ca a lasat de la moderare posturile mele??!!!

 3. Doamna Birchal, lucrarile comisiei de ancheta sunt publice iar inregistrarea acestora nu devine ilegala cand doreste sotia domnului Orban. Din inregistrarea respectiva am inteles ca discutiile s-au purtat pe aceeasi tema, anume pe intentia vadita a acestei comisii de a finaliza ancheta parlamentara cu un rezultat penal pentru Ministrul Udrea. Corect? De altfel, eu consider ca aceste comisii parlamentare ar trebui sa judece activitatea ministerului si nu a ministrului, ori, din inregistrare, reiese cu totul altceva. Toti politicienii au datoria fata de noi, contribuabilii, sa fie onesti si transparenti. Cat de legitima este aceasta inregistrare care dezvaluie caracterul conspirativ al comisiei de ancheta, va spun eu. Atat timp cat discutiile conspirative ale unei comisii a parlamentare se desfasoara pe subiectul anchetei, si cat timp acestea au loc in Parlamentul Romaniei, sunt legitime, iar noi, cei care sponsorizam cu generozitate aceste activitati , avem dreptul sa le cunoastem. De cine si de ce se feresc acesti politicieni, este lesne de inteles in masura in care inregistrarea dezvaluie actul premeditat de a condamna un ministru in lipsa unor dovezi clar incriminante. Am urmarit emisiunea de ieri, iar, daca va mai intrebati care a fost motivul pentru care ati fost invitata, ar fi trebuit sa intuiti ca ati fost invitata sa luati partea comisiei, dumneavoastra fiind presupusul subiect al unei alte inregistrari. Au mizat pe reactia dumneavoastra involuntara, numai de data aceasta inregistrarea a fost facuta intr-o comisie care dezbatea un subiect public, in Parlamentul Romaniei, si nu exista niciun motiv, altul decat caracterul conspirativ al comisiei, sa fie secreta.

  • Zexe,
   as avea o scurta precizare la ceea ce spui tu…daca s-a inteles ca eu am luat apararea Comisiei este gresit pentru ca nu aceasta a fost intentia mea….am sustinut si sustin ca insitutiile statului sa isi faca treaba…iar nu e cazul sa ne pronuntam noi la tv cine , unde , de ce au facut inregistrari…sunt unii platiti din bani publici sa faca acest lucru….regret daca s-a inteles altfel….poate si din cauza ca unii ma tot intrerupeau ca sa nu se inteleaga mesajul meu.

 4. Ana,felicitari pentru prestatia de aseara de la Realitatea Tv,ia-i lasat fara cuvinte pe aparatorii Elenei Udrea,Cristian Boureanu si afaceristul STS Bogdan Chireac,o zi minunata cu stima Tavi 🙂

  • Octavian Pelin,
   multumesc dar sincer nu as fi vrut sa iti multumesc pt asa ceva…chiar m-am saturat de ce mari preocupari sunt acum pe agenda interna cand in realitate criza asta economica s-a transformat in criza sociala

 5. @ Zexe
  Spuneţi:
  „Doamna Birchal, lucrarile comisiei de ancheta sunt publice”

  Eu vă recomand un lucru, să mergeţi pe site-ul Camerei Deputaţilor şi să urmăriţi câte comisii parlamentare au şedinţe publice. Veţi vedea că foarte multe Comisii au ales să nu aibă sedinţele publice… de exemplu Comisia de industrii, o comisie foarte interesantă care a dezbătut probleme sensibile, precum Cazul Sterling.

  Comisia, în acel moment, nu mai era în sesiune. Dialogul pe care l-aţi ascultat nu era în cadrul lucrărilor comisiei, era pur şi simplu o discuţie de organizare care se putea duce, la fel de bine, oriunde, în orice spaţiu.

  Dar chiar dacă ar fi fost o şedinţă efectivă, Regulamentul Camerei Deputaţilor spune aşa:
  Art. 53. – Şedinţele comisiilor Camerei Deputaţilor sunt publice, cu excepţia cazurilor în care plenul acestora prevede altfel.
  Deci este o prevedere de normalitate faptul că şedinţele sunt publice şi un caz de excepţie cum că pot să nu fie publice, deci este evident că nu sunt publice obligatoriu, pot să fie sau să nu fie publice.

  În acelaşi regulament se spune că:
  Art. 47. – Preşedintele comisiei:
  a) conduce şedinţele comisiei;

  Cu alte cuvinte, preşedintele comisiei, în acest caz domnul Orban, spune când s-a terminat şedinţa. Nu rămâne decât să urmăriţi înregistrarea oficială şi să vedeţi dacă domnul Orban spune cuvintele magice de închiderea şedinţei, pentru că închiderea şedinţei se declară de către preşedintele de comisie.

  Vreau să spun foarte clar, nu sunt deloc de acord cu ce am auzit pe acea înregistrare, nu pot însă să spun că m-a surprins. Pe de altă parte, am condamnat toate cazurile de „înregistrări ilegale”, fie că vorbim de acea înregistrare de la şedinţa PSD (foarte asemănătoare cu acest caz), fie că vorbim despre incidentul cu telefonul şi „ţigancă împuţită” din maşina preşedintelui, nu este normal nici să faci astfel de înregistrări, cu atât mai mult nu cred că este deontologic să le faci publice. Cum l-am apărat pe preşedinte atunci, aşa apăr şi Comisia acum, chiar dacă nu mi-a plăcut nici ce am auzit la preşedinte, nici ce am auzit la Comisie.

 6. „Tactica” este sa fii provocata. De asta atentia si trimiterile subtile.
  Sint unii deranjati de PSD-sti atipici sau n-au ce sa scrie?
  Trebuie sa-ti propui sa nu mai raspunzi la provocari! Asteapta cel putin o ora cu un raspuns cind esti revoltata… Daca tot vrei sa scrii dupa o ora atunci e bine 😉

  • Tio
   ai dreptate. multumesc pentru sfat

 7. Intra pe http://www.momentevesele.ro si citeste pamfletul in versuri “Ce frumos a fost candva” Cum a fost si ce-a ajuns statiunea Govora .

  Sa ai o zi frumoasa si linistita alaturi de cei dragi!!!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.