Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 11, 2014 in Politic | 0 comments

Astazi se implinesc 10 ani de la trecerea in nefiinta a fostului presedinte al SUA, Ronald Reagan

Se împlinesc 10 ani de la trecerea în nefiinţă a celui de-al 40 – lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan.

Un preşedinte care, în cele două mandate la Casa Albă, a reuşit să modeleze lumea modernă aşa cum o cunoaştem noi astăzi: o lume în care democraţia, libertatea şi drepturile omului nu sunt negociabile, o lume care priveşte cu teamă şi îngrijorare către crimele comise de regimurile autoritare din fostul lagăr sovietic, o lume care a sărbătorit, cu lacrimi în ochi, Căderea Zidului Berlinului, ca simbol al unificării Europei sub valorile imuabile ale libertăţii.

Pe 11 iunie, în urmă cu exact 10 ani, personalităţi din întreaga lume aduceau un ultim omagiu preşedintelui Ronald Reagan, omul care a făcut posibilă descătuşarea Europei de opresiunea exercitată de sistemul comunist.

Tot în urmă cu 10 ani, România avea să devină membru al NATO şi un aliat puternic şi consecvent al SUA. Moştenirea politică a lui Ronald Reagan a făcut posibilă alianţa şi Parteneriatul Strategic pe care România şi SUA îl au astăzi. Inclusiv pentru acest lucru, preşedintele Ronald Reagan merită aprecierea, respectul şi recunoştinţa noastra.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.