Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 16, 2017 in Economic, International, Politic | 0 comments

Astăzi, în cadrul Ședinței de Guvern, a fost aprobat un Memorandum cu tema: „Aprobarea Planului anual de transpunere a directivelor Uniunii Europene pentru anul 2017”.

În calitate de ministru delegat pentru Afaceri Europene îmi revine sarcina de a supraveghea îndeplinirea de către autoritățile competente a obligației de preluare în dreptul intern a directivelor Uniunii Europene, pentru a nu risca declanșarea procedurii de infringement. Planul pentru anul 2017 prevede un număr de 27 de directive europene pentru care România trebuie să adopte legi, hotărâri ale Guvernului sau ordine ministeriale în acest an. Obiectivul Memorandumului adoptat astăzi este de a asigura o coordonare eficientă a efortului legislativ care va trebui realizat de instituțiile statului în acest an pentru a diminua riscul de sancțiuni pecuniare administrate României de către Comisia Europeană.

Tot astăzi, Guvernul a adoptat două Hotărâri care vin în sprijinul fermierilor români, măsuri prevăzute în Programul nostru de Guvernare. Este vorba despre Hotărârea pentru aprobarea sprijinului financiar excepțional cu caracter temporar care este acordat producătorilor agricoli din sectorul fructe și legume, act normativ care vine în sprijinul producătorilor afectați de embargoul Federației Ruse impus produselor agroalimentare provenite din UE și Hotărârea care stabilește cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil pe anul 2016, prin care producătorii sunt ajutați să primească sprijinul de care au nevoie în cel mai scurt timp.

http://gov.ro/…/sprijin-financiar-pentru-agricultorii-din-s…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.