Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 3, 2017 in Economic, International, Politic | 0 comments

Astăzi am prezentat bugetul ministrului delegat pentru Afaceri Europene în comisiile reunite pentru afaceri europene din Parlament

Astăzi, în Comisiile reunite pentru afaceri europene din Parlament, am prezentat bugetul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, parte distinctă în bugetul Ministerului Afacerilor Externe. Le-am prezentat colegelor și colegilor mei parlamentari prioritățile domeniului pe care îl coordonez, precum și o proiecție a bugetului care a fost alocat pe fiecare dimensiune în parte.

Portofoliul Afacerilor Europene va contribui din plin la îndeplinirea obiectivelor asumate de actualul Executiv prin programul de guvernare. Aria gestionată de ministrul delegat conține elemente prioritare la nivel național, ce trebuie să se reflecte inclusiv în modul de alocare a creditelor bugetare. Astfel, segmentul cel mai important din buget va fi dedicat pregătirii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene la începutul anului 2019, un prilej istoric pentru România de a se afirma ca un actor important în marea familie europeană.

În egală măsură, ministrul delegat pentru Afaceri Europene va coordona punerea în aplicare a Strategiei Europa 2020/Semestrului European, marcarea a 10 ani de apartenență a României la Uniunea Europeană, relansarea și dinamizarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), precum și alte proiecte menite să ofere o imagine reală a adevăratului potențial al României în Uniunea Europeană și în lume. Toate aceste proiecte vor contribui la obiectivele asumate de actualul guvern, precum promovarea investiţiilor, creşterea economică şi ocuparea forței de muncă.

Sunt convinsă că prin muncă și seriozitate România va reuși să se achite cu maximă seriozitate, și la cel mai înalt nivel, de sarcinile ce îi revin în acest moment istoric ocazionat de preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene în 2019.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.