Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 2, 2014 in Politic | 0 comments

Astazi am avut la Paris o intalnire bilaterala cu Anne Brasseur, Presedintele APCE

În calitate de parlamentar de referinţă la APCE pe problema eliminării violenței împotriva femeilor am avut o întâlnire bilaterală la Paris, cu preşedintele APCE, Anne Brasseur, pe teme ce ţin de asigurarea egalităţii de şanse şi de gen în Europa şi de eliminarea violenţei de orice fel împotriva femeilor prin susţinerea şi intrarea în vigoare a Convenţiei de la Istanbul.

România are mulţi prieteni în cadrul Adunării Parlamentare de pe lângă Consiliul Europei, persoane care apreciază eforturile noastre de a asigura o reală egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, de a elimina discriminarea de gen şi de a combate ferm actele de violenţă asupra femeilor.

Paşii hotărâţi pe care Guvernul României i-a luat pentru semnarea şi ratificarea Convenţiei de la Istanbul ajută la clădirea unei reputaţii bune pentru ţara noastră în ceea ce priveşte respectarea drepturilor fundamentale ale omului şi eliminarea violenţei de orice fel asupra femeilor. De aceea este foarte important ca procesul de ratificare a Convenţiei de la Istanbul să nu fie întârziat în nici un fel de Administrația Prezidenţială.Ţin să-i mulţumesc doamnei preşedinte a APCE, Anne Brasseur pentru că a acceptat invitaţia de a veni în această toamnă în România. După organizarea la Bucureşti a Conferinței Regionale — „Convenția de la Istanbul — pe drumul către ratificare” în parteneriat cu Comisia pentru șanse egale și non-discriminare din APCE, sosirea preşedintei APCE în România reprezintă, din nou, un eveniment care pune România pe harta statelor importante în lupta împotriva discriminării de gen şi împotriva violenţei asupra femeilor.

În cadrul şedinţei Comisiei pentru șanse egale și non-discriminare din APCE deputatul Ana Birchall a prezentat progresele pe care România le-a făcut în ultimele luni în lupta împotriva violenţei asupra femeilor prin adoptarea de către Guvern a Memorandumului pentru ratificarea Convenţiei de la Istanbul.

M-am bucurat să le prezint colegelor şi colegilor noştri din Comisia APCE pentru egalitate de şanse, ce a reuşit să facă România în acest an pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, prin adoptarea de către Guvernul Ponta a Memorandumului pentru ratificarea Convenţiei de la Istanbul.

Sunt sigură că am reconfirmat angajamentele României în faţa partenerilor noştri din APCE pentru asigurarea egalităţii de şanse şi de gen, inclusiv prin prezentarea stadiului în care se află iniţiativa mea legislativă de modificare şi completare a legii egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

Remarcăm o deschidere foarte bună a partenerilor noştri din regiune şi din Europa faţă de România şi de măsurile pe care noi le luăm în domeniul egalităţii de şanse.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.