Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 30, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Așa cum România a avut nevoie de un alt model economic și social, o Românie Puternică în Europa și în lume are nevoie de un alt model de președinte și un alt mod de a face politică. Atunci când în joc este viitorul nostru ca națiune, este nevoie de o a doua Mare Unire a românilor!

fsfs (1)

COMUNICAT DE PRESĂ

„Campania electorală în care intrăm reprezintă un concurs democratic pentru clasa politică, o șansă să ne promovăm ideile și principiile prin care dorim ca România să se dezvolte și românii să găsească bunăstare. Indiferent de partidul sau familia politică din care facem parte, responsabilitatea noastră nu este numai de reprezentare a voinței populare, dar și de a fi un exemplu pentru generația noastră” a declarat deputatul PSD Ana Birchall în plenul Camerei Deputaţilor.

„Când privim istoria românilor, cele mai puternice puncte de lumină ale acestui neam au fost atunci când ne-am unit în fața provocărilor, momentele în care am construit, acolo unde alții doreau să dărâme, momentele în care ne-am dat seama că împreună avem încă o șansă. Momentul Marii Uniri este dovada supremă a voinței naționale, a dreptului inalienabil al românilor de a-și construi un drum spre viitor. Este și momentul în care clasa politică a reprezentat cu cinste săvârșirea unui vis comun, în care a sădit în mințile și în sufletele oamenilor mândria de a fi român” a arătat Ana Birchall.

„La aproape un centenar de la Marea Unire, România este o țară dezbinată, în care ura și lupta au luat locul unității. Bineînțeles, întotdeauna vor exista opinii diferite într-un stat democratic, dar s-a atins un punct critic în istoria ultimilor ani. Este de datoria fiecăruia să apere dreptul celuilalt la liberă exprimare într-o dezbatere civilizată, politică. Dar tocmai în acest drept care definește statul democratic rezidă puterea noastră, a politicienilor, de a regăsi elementele comune, de bază, care să asigure un dialog național civilizat.

Marea Unire înseamnă ștergerea frontierelor dintre noi, dintre cei de stânga și cei de dreapta, dintre cei implicați și cei neimplicați, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului și cei care se descurcă singuri, dintre cei performanți și cei mai puțin performanți. Sunt principii care se aplică și nouă, membri ai unei clase politice mult prea obișnuite cu lupta, în locul consensului” a precizat deputatul PSD.

„Apelul meu către colegele și colegii care constituie clasa politică este să respectăm această perioadă de campanie electorală în care intrăm, să păşim civilizat pe terenul de luptă politică și să ieșim cu demnitate dintr-o competiţie democratică și europeană.

Personal, consider că așa cum România a avut nevoie de un alt model economic și social, de un proiect național concret și pragmatic promovat de Guvernul condus de Victor Ponta, de un proiect care susţine economia și locurile de muncă prin reducerea taxelor, prin stimularea mediului de afaceri și direcționarea creșterii economice către români, consider că o Românie Puternică în Europa și în lume are nevoie de un alt model de preşedinte” a mai arătat Ana Birchall.

„Un nou model de președinte înseamnă egalitate de șanse în societate, un stat care unește și construiește, care asigură creșterea veniturilor, diminuarea cheltuielilor, creșterea investițiilor și facilități pentru angajatori care să genereze locuri de muncă, care să ajute la dezvoltarea clasei de mijloc, motorul economiei românești. Un nou model de președinte înseamnă ca România să îşi maximizeze potenţialul de a fi un stat euro-atlantic puternic, ca factor de stabilitate politică și economică în regiune, cu obiective economice și de dezvoltare extrem de ambițioase pentru o economie de top a Europei de Est, care investește în tineri, în educație, în familie, în viitor. Un nou model de preşedinte înseamnă politici de stimulare a performanţelor, de consolidare a reperelor societății românești, de conservare și promovare a culturii și identităţii româneşti.

Nu vă ascund că din aceste motive, susțin noul model de președinte promovat de Victor Ponta. Dar în lupta mea, a partidului din care fac parte și a aliaților noştri, am încrederea nu numai că promovăm un alt model de președinte, dar și un alt mod de a face politică. Trebuie să ne unim în principiile care stau la baza discursului politic civilizat, pentru a reprezenta cu mândrie toţi românii. Viitorul nostru depinde de capacitatea de a lucra împreună pentru generaţiile care vin, pentru a le crea condiţiile de a se afirma şi de a se simţi doriţi şi sprijiniţi acasă, în România. Numai trecând peste disputele mărunte şi interesele imediate, copiii noştri pot avea o şansă aici, în locul în care s-au născut, iar darurile făcute de Dumnezeu prin ei să rodească în Grădina Maicii Domnului. Atunci când în joc este viitorul nostru ca națiune, este nevoie de o a doua Mare Unire a românilor!” a concluzionat Ana Birchall, deputat PSD.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.