Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 31, 2017 in Personal, Politic | 0 comments

Așa cum am promis bârlădenilor în aprilie, centura Bârladului a intrat astăzi în licitație


Astăzi, 31 iulie, Ministerul Transporturilor a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) documentația pentru lucrările la centura ocolitoare a Municipiului Bârlad. Astfel, prin demararea procedurii de licitație se oferă posibilitatea încheierii unui contract de proiectare și execuție pentru centura ocolitoare a Municipiului Bârlad la sfârșitul acestui an. Prin scoaterea la licitație a pachetului comun (proiectare și execuție) cred că se accelerează procesul de realizare a acestui obiectiv vital pentru bârlădeni, astfel încât la sfârșitul acestui an să se poată semna contractul cu firma câștigătoare
Sunt mulțumită că o promisiune pe care am făcut-o bârlădenilor încă de la primele noastre întâlniri, în care am văzut cum le sunt afectate casele de traficul greu și calvarul prin care trec în lipsa acestui obiectiv important, este astăzi mai aproape de a deveni realitate. Știu că această centură este o lucrare așteptată de mulți ani și, tocmai de aceea, m-am luptat în comisiile de specialitate și în plenul Camerei Deputaților pentru ca amendamentul depus de mine ( si sustinut de colegele si colegii parlamentari de Vaslui) să asigure finanțarea etapelor premergătoare licitației proiectului și execuției. Fără acest amendament, unul dintre puținele care au fost adoptate atunci, astăzi nu am fi ajuns în momentul scoaterii la licitație a proiectării și execuției lucrării. Nu a fost ușor, dar am mai făcut un pas.
Am conștiința că ceea ce a depins de mine ca deputat de Vaslui am realizat și voi continua să urmăresc și să sesizez instituțiile abilitate pentru ca acest obiectiv vital pentru Bârlad să nu mai sufere amânări.
Bârlădenii sunt îndreptățiți să beneficieze de o centură ocolitoare la standarde europene, care va aduce nu numai oportunități de dezvoltare economică, dar va pune totodată capăt calvarului pe care locuitorii Bârladului erau nevoiți să-l îndure. Sper ca vestea bună pe care le-o dau astăzi să fie urmată și de parcurgerea rapidă a celorlalte etape legale pentru ca lucrările propriu-zise să fie demarate si finalizate cât mai curând.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.