Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 12, 2014 in Politic | 0 comments

Apreciez pozitia de sustinere a Greciei fata de aderarea Romaniei la Schengen


În calitate de secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor şi membru în Comisia comună a Parlamentului pentru aderarea României la spaţiul Schenghen am participat la întâlnirea cu excelenţa sa ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar, Grigorios Vassiloconstandakis.

Am apreciat foarte mult poziţia de susţinere a Greciei faţă de aderarea României la spaţiul Schengen şi cu această ocazie le-am mulţumit pentru recunoaşterea meritelor ţării noastre în îndeplinirea tuturor criteriilor strategice şi tehnice pe care aderarea la spaţiul de securitate Schengen le presupune.

Sunt în perfect acord cu poziţia exprimată de excelenţa sa, ambasadorul Grigorios Vassiloconstandakis. Aderarea României la Schengen nu mai trebuie abordată din punct de vedere politic.România este foarte preocupată de reducerea şomajului în rândul tinerilor atât în ţară, cât şi în UE, tocmai de aceea susţin soluţiile prezentate în pactul de creştere şi ocupare a forţei de muncă asumat şi de preşedinţia elenă a Consiliului UE. Cred că obiectivul de integrare şi menţinere a tinerilor în muncă şi în societate, va fi una din priorităţile principale ale UE pe termen mediu şi lung.

În cadrul şedinţei comune a comisiilor pentru afaceri europene s-au abordat şi subiectele cu privire la ameninţarea iminentă a extremismului în UE.

Este nevoie de o europenizare a mesajului de la alegerile pentru Parlamentul European, tocmai pentru a combate mesajele de factură extremistă, xenofobă şi rasistă care se perpetuează în prezent la nivelul UE.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.