Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 26, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Anunţ de presă

26.06.2014

Deputatul PSD Ana Birchall, parlamentar de referinţă în reţeaua APCE dezvoltată pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, va participa, vineri, la semnarea de către România a Convenţiei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenţia de la Istanbul). Evenimentul va avea loc la Strasbourg, mâine, 27 iunie a.c.

Semnarea convenţiei de la Istanbul va avea loc la ora 10:45, în prezenţa doamnei Gabriella BATTAINI-DRAGONI, Secretar General Adjunct al Consiliului Europei.

Ana Birchall a declarat că semnarea Convenţiei de la Istanbul de către reprezentanţii Guvernului României este un succes imens pentru tot ceea ce înseamnă lupta împotriva violenţei asupra femeilor din România, din regiune şi din UE.

„Am participat activ la dezbaterile pe forma şi esenţa Convenţiei de la Istanbul încă de la conceperea documentului. Am fost şi rămân în continuare o susţinătoare a aplicării principiilor şi normelor stipulate în Convenţie. Convenţia de la Istanbul va reprezenta un mijloc foarte important de protecţie a drepturilor femeilor împotriva tuturor actelor de violenţă direcţionate împotriva lor. Prin semnarea documentului de către Guvern, România îşi asumă un rol activ în stoparea violenţei asupra femeilor prin acţiuni de prevenire a actelor de violenţă, prin protejarea femeilor de orice formă de violenţă şi prin sancţionarea fermă a celor care comit aceste acte. De aceste prevederi vor beneficia milioane de femei din România din regiune şi din UE, victime ale violenţei de gen.” a declarat Ana Birchall.

Deputatul PSD Ana Birchall va face parte din delegaţia României care se va deplasa vineri 27.06.a.c la Strasbourg pentru semnarea Convenţiei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.