Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 19, 2017 in Personal, Politic, Social | 0 comments

Aniversarea de doi ani a Legii „Fiecare copil în grădiniță”

Se împlinesc, iată, doi ani de la transformarea în realitate a unui vis frumos pe care l-am avut alături de prietenele mele de la Asociația OvidiuRo, Leslie Hawk și Maria Gheorghiu, visul ca fiecare copil să fie ajutat la începutul formării sale educaționale, la primii pași în grădiniță. Astfel a luat naștere proiectul Fiecare copil în Grădiniță, extins ulterior la nivel național, care ajută astăzi mii de copii să nu abandoneze primele forme ale educației lor la început de drum.

Privind în urmă, pot spune că a fost o călătorie anevoioasă, cu multe încercări, dar astăzi mulți copii din România beneficiază de ajutorul stabilit prin lege pentru a avea acces la educație. De exemplu, în județul Vaslui pe care îl reprezint în Parlamentul României, în prima parte a anului trecut, de tichetele sociale prevăzute de lege au beneficiat aproape 6.000 de copiii provenind din familii sărace. Stimulentele acordate sub forma tichetelor sociale în valoare de 50 de lei lunar pot fi utilizate pentru achiziționarea produselor alimentare, de igienă, rechizite și îmbrăcăminte.

Mă bucur că un proiect de suflet în care m-am implicat alături de Asociația OvidiuRo este dezvoltat și extins, astfel că un număr cât mai mare de copii să poată beneficia de accesul la educație.

Este important ca astfel de măsuri să nu rămână singulare. Fiecare copil are dreptul la educație. Așa cum o spun de fiecare dată când am ocazia, accesul la educație este un drept, nu o favoare, iar fiecare leu cheltuit pentru educația copiilor noștri este o investiție în prezent și mai ales în viitor!

La aniversarea de doi ani a Legii „Fiecare copil în grădiniță”

Împreună cu Leslie Hawk și Maria Gheorghiu

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.