Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 28, 2010 in Politic | 8 comments

ANAF are acum competente legale sa ne opreasca in trafic!!

din ciclul sa radem, desi corect ar fi sa plangem, cu si despre aberatiile legislative date pe banda rulanta de catre Guvernul Boc astazi art. XVIII din OG nr. 54/2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, publicata in Monitorul Oficial nr. 178/din 23 iunie 2010.

Daca nu stiati, in acest moment, ANAF poate sa va opreasca legal in trafic iar dvs. sunteti obligati, in calitate de participanti la trafic, ” … sa respecte si semnalele (…) ale organelor fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala aflati in indeplinirea atributiilor de serviciu…„.

Mai mult, in conformitate cu punctul 4 al aceluiasi articol „functionarii din cadrul Agentiei Nationale de Administrare (…) sunt obligati sa poarte uniforma cu inscrisuri si insemne distinctive si mijloace de protectie fluorescent-reflectorizante pe fond de culoare rosie, stabilite prin hotarare a Guvernului„.

Nu am nicio problema ca sa fii oprit in trafic daca sunt indicii ca transporti o marfa de contrabanda, dar  de ce trebuie sa faca ANAF-ul acest lucru?? De ce nu sunt prevazute clar si transparent conditiile in care cei de la ANAF  pot sa te opreasca in trafic? Cine plateste pentru abuzurile care se pot comite? Ce patesc, daca patesc ceva, cei care avizeaza astfel de tampenii legislative?

Sigur, nu mai este nevoie sa spun ca va fi interesant de urmarit cine va castiga licitatia pentru a produce „uniformele” stabilite prin hotararea de Guvern!

8 Comments

 1. O aiureala, ca multe altele din zilele noastre!

  Asa se combate evaziunea fiscala….. ???

  De ce nu sunt baietii vigilenti intr-un singur loc – LA VAMA ???

  Prietenii stiu de ce 🙂

 2. Mai avem putin si o sa ne opreasca in trafic si popii !!!
  Aleluia !

  • Pedro
   ma omori cu comentariul tau….dar, la cum merg lucrurile in tara asta, nu este exclus sa ai dreptate!! Sper, inca sper, ca nu!

 3. Ştiţi cum arată o uniformă a celor de la ANAF? Personal habar nu am care este diferenţa uniformei de la CFR şi cea de la ANAF. Noroc că nu sunt conducător auto.

 4. Iata vine si ANAF
  Cu securea in mina ,
  Sa va taie din furat ,
  Natie Romana !!!

  Aleluia !

 5. Ştie cineva cam cât la sută din veniturile bugetare reprezintă venitul bugetar din Cota Unică? TVA-ul reprezintă aproape jumătate din venitul bugetar. O îmbunătăţire a colectării TVA sau o majorare a TVA se vede imediat la Buget… Cota Unică…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.