Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 16, 2015 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall va participa la Reuniunea interparlamentară privind politica comercială a Uniunii Europene de la Paris

deputat

Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, va participa la Reuniunea interparlamentară privind politica comercială a Uniunii Europene de la Paris

ANUNŢ DE PRESĂ

Ana Birchall va efectua în perioada 16-18 iunie o vizită de lucru, la Paris, cu ocazia Reuniunii interparlamentare privind politica comercială a Uniunii Europene, eveniment organizat de Comisia pentru afaceri europene și Comisia pentru afaceri economice a Adunării Naționale a Franței. La reuniune sunt invitați să participe președinți ai Comisiilor pentru afaceri europene și ai Comisiilor pentru comerț internațional din statele membre UE precum și reprezentanți ai Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentului European.

Dezbaterile se vor concentra asupra negocierilor privind acordurile comerciale cu Statele Unite ale Americii (TTIP), Canada (CETA) și OMC – Ciclul de la Doha. Totodată, se vor dezbate potențialele beneficii economice pe tema angajamentului Uniunii Europene față de acordurile bilaterale precum și sincronizarea acestora cu alte politici ale Uniunii Europene, în special cu politica de dezvoltare.

Înaintea plecării la Reuniunea interparlamentară, Ana Birchall a susținut că “acordul privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) este cel mai mare și mai complex acord negociat vreodată şi va însemna, practic, o redesenare a regulilor de comerţ internaţional și este în interesul tuturor actorilor implicaţi ca viitorul parteneriat să se adapteze cât mai bine atât la condițiile economiei europene şi ale celei americane, cât și la parametrii economici specifici fiecărui stat membru. România trebuie să valorifice maximal oportunitățile pe care le oferă aceste parteneriate, dublând dimensiunea de securitate cu o dimensiune economică”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.