Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 10, 2015 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall va participa la reuniunea interparlamentară pe teme de migraţie şi terorism care se va desfăşura la Roma

official

Ana Birchall va participa la reuniunea interparlamentară pe teme de migraţie şi terorism care se va desfăşura la Roma

ANUNŢ DE PRESĂ

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, va participa, în data de 11 decembrie a.c., la o reuniune găzduită de Comisia de control pentru implementarea Acordului Schengen, supravegherea activităţii Europol şi controlul şi supravegherea afacerilor în domeniul migraţiei din Parlamentul Italiei.

Scopul reuniunii este acela de a favoriza un dialog constructiv şi un schimb de idei la nivelul parlamentelor statelor membre UE pe teme de prim-plan pe agenda europeană, precum migraţia, azilul, securitatea frontierelor externe ale UE, terorismul şi iniţiativele privind spaţiul Schengen.

Înaintea deplasării spre Roma, Ana Birchall a declarat că reuniunea de la Roma are un rol important, din perspectiva conturării unor mijloace şi direcţii comune în scopul gestionării temelor prioritare aflate în acest moment pe agenda UE. „Reuniunea care va avea loc la Roma este o nouă dovadă că poziţionările parlamentelor statelor membre UE capătă o greutate sporită în procesul decizional. În cadrul dezbaterilor voi sublinia că România este parte a eforturilor privind gestionarea migraţiei şi că prioritară este identificarea cauzelor care au dus la creşterea fluxului de refugiaţi. Totodată, cred că este esenţială discuţia privind securizarea graniţelor externe ale UE prin dezvoltarea şi promovarea unor standarde comune de acţiune, îndeosebi în actualul context în care provocările de securitate sunt tot mai mari”, a subliniat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.