Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 9, 2016 in Comunicate, Politic | 0 comments

Ana Birchall va participa la reuniunea COSAC de la Bratislava din 10-11 iulie

Ana_Birchall_deputat

Ana Birchall va participa la reuniunea COSAC de la Bratislava din 10-11 iulie

ANUNȚ DE PRESĂ

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, va participa, în perioada 10-11 iulie a.c., la Conferinţa Organelor parlamentare Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene ale parlamentelor Uniunii Europene (COSAC), reuniune dedicată preşedinţilor Comisiilor pentru afaceri europene din parlamentele statelor membre UE. Conferinţa va avea loc la Bratislava, în contextul preluării de către Slovacia a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, în al doilea semestru al anului 2016.

Principalele teme care vor fi dezbătute în cadrul reuniunii COSAC vor viza priorităţile Preşedinţiei slovace a Consiliului Uniunii Europene, recentul referendum privind ieşirea Marii Britanii din UE precum şi stabilirea unor mecanisme eficiente de consultare şi cooperare inter-parlamentară.

Înaintea plecării spre Bratislava, Ana Birchall a declarat că Brexit-ul va fi unul dintre punctele principale de pe agenda reuniunii COSAC. „În urma rezultatului referendumului privind Brexit-ul, pericolul euroscepticismului, populismului şi extremismului la nivelul Uniunii Europene este acum mai mare ca oricând. De aceea, familia europeană trebuie să fie mai solidară şi mai unită. În egală măsură, cred că este un semnal de alarmă tras inclusiv la nivelul Bruxelles-ului, care ar trebui să ţină cont mult mai mult, de acum înainte, de rolul şi de implicarea fiecărui stat membru în procesul de luare a deciziilor la nivelul instituţiilor europene, printr-un dialog strâns şi permanent cu parlamentele naţionale. Mandatul preşedinţiei slovace a Consiliului UE vine într-un moment foarte dificil, în care Uniunea trebuie să gestioneze situaţia de după referendumul din Marea Britanie, criza migraţiei şi impactul acesteia asupra Europei, lupta împotriva terorismului, precum şi împotriva tuturor ameninţărilor emergente de securitate. Este motivul pentru care voi susţine ca preşedinţia slovacă să menţină în lista priorităţilor sale securitatea cibernetică şi lupta împotriva ameninţărilor provenite din mediul cibernetic”, a subliniat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.