Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 14, 2016 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall va participa în perioada 15-17 aprilie la Forumul Global de Securitate de la Bratislava – GLOBSEC 2016

AB-deputat2

Ana Birchall va participa în perioada 15-17 aprilie la Forumul Global de Securitate de la Bratislava – GLOBSEC 2016

ANUNȚ DE PRESĂ

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, va participa, în perioada 15-17 aprilie a.c., la Forumul Global de Securitate (GLOBSEC 2016). Conferinţa se va desfăşura la Bratislava şi este organizată de către Comisia Atlantică din Slovacia (SAC), organizație non-guvernamentală activă îndeosebi în domeniul securităţii internaţionale.

Conferinţa GLOBSEC 2016, organizată doar cu câteva luni înainte de următorul summit NATO de la Varșovia, îşi propune să servească drept platformă pentru dezbateri pe teme cheie din sfera securităţii europene şi internaţionale. Printre temele ce vor fi dezbătute în cadrul conferinţei se numără migraţia, terorismul, viitorul NATO, situaţia din Siria, criza din Ucraina sau viitorul energetic al Europei.

Înaintea plecării spre Bratislava, Ana Birchall a declarat că actualul context de securitate la nivel mondial reclamă un dialog constructiv în urma căruia să rezulte soluții la problemele cele mai urgente cu care se confruntă Europa şi întreaga comunitate internaţională. „Securitatea Europei rămâne o prioritate, în actualul climat dominat de riscuri şi vulnerabilităţi, care pot pune sub semnul întrebării principiile şi valorile fundamentale ale UE. De aceea, dezvoltarea de standarde comune în gestionarea frontierelor externe ale Uniunii este crucială, mai ales în contextul provocărilor la care sunt supuse sistemele de securitate internă, de control al frontierelor și de management al migrației din statele membre UE. Totodată, voi pleda pentru respectarea deciziilor şi a măsurilor deja adoptate în domeniul migraţiei, în conformitate cu experienţa acumulată până în prezent, înainte de a trece la adoptarea de noi instrumente permanente și automate pentru distribuirea responsabilității în materie de azil între statele membre UE”, a susţinut preşedintele Comisiei pentru afaceri europene Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.