Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 29, 2014 in Featured, Politic | 1 comment

Traian Băsescu ține ostatici reprezentanții corpului diplomatic pentru a-şi înainta propria agendă politică

photo(2)

Declarație de presă

„Traian Băsescu îşi trădează interesele electorale încă o dată, după ce a transformat Palatul Cotroceni în sediu de campanie şi şi-a oferit serviciile de consultanţă politică partidului său favorit. Declaraţiile politicianiste ale lui Traian Băsescu la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române arată lipsă de respect faţă de functia şi rolul constituţional al şefului statului, dar şi faţă de protocolul şi decenţa unui astfel de eveniment diplomatic. Iată cum, într-o vădită şi halucinantă căutare de prezenţă în spaţiul public, preşedintele nu se dezice nici de la a ţine membrii corpului diplomatic ostatici intereselor sale, pentru a-şi înainta propria agenda politică.

Europa socială nu este o ‚poveste’ aşa cum acuza domnul preşedinte, ci un adevăr care, spre dezamăgirea lui Traian Băsescu şi a aliaţilor săi, a reconstruit ceea ce tocmai guvernele de dreapta au distrus, după ce au impus sacrificii enorme asupra popoarelor din Europa. Nicăieri nu au fost aceste măsuri mai drastice şi mai pompieristic impuse decât sub conducerea regimului Băsescu – Boc, aducând romanii în pragul sărăciei şi blocând dezvoltarea României, prin paradigma austerităţii. Numai principiile de centru-stânga pot asigura o creştere economică care să distribuie bunăstarea românilor, aşa cum a dovedit prin fapte Guvernul condus de Victor Ponta.

‚Europa competitivă’ pe care o speră preşedintele este deja o realitate a politicilor social-democrate, nicidecum un scop al campaniilor de dezinformare prin auto-intitulați ‚politruci’ precum Klaus Iohannis şi ceilalţi aliaţi ai lui Traian Băsescu. România a atins cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană prin politicile promovate de premierul Victor Ponta şi de executivul său, construind acolo unde Traian Băsescu şi dreapta politică au distrus, tăiat şi dezbinat. Este vremea unui nou model de preşedinte pentru români, unul care să susţină măsurile economice și politice ale Guvernului, nu să le submineze, doar pentru ca așa îi dictează interesele personale electorale, așa cum a făcut și continuă să facă Băsescu; un model de președinte care într-adevăr să reprezinte România cu demnitate, asigurându-i un rol strategic de stabilitate și de securitate în regiunea noastră și reprezentare cu demnitate în Europa și în lume, un președinte care să strângă valori în jurul unui proiect de țară. Acest model de președinte este promovat de Victor Ponta” a declarat Ana Birchall.

1 Comment

  1. Sunteti o persoana speciala. NU coborati, va rog, la nivelul Victor Viorel.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.