Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 2, 2013 in Politic | 0 comments

Ana Birchall saluta decizia Guvernului de a demara procedurile pentru semnarea Conventiei de la Istanbul

Deputatul PSD Ana Birchall salută adoptarea Memorandumului privind semnarea Convenției de la Istanbul,pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Afacerilor Externe.

„In calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în cadrul întâlnirii care a avut loc în luna iunie a acestui an, am arătat că România face eforturi consistente pentru semnarea şi ratificarea Convenţiei de la Istanbul. Sunt mândră că Guvernul condus de Victor Ponta a reușit într-un timp atât de scurt să facă demersurile necesare pentru ca țara noastră să semneze Convenția de la Istanbul. Eforturile depuse de Guvernul USL arată determinarea noastră în angajamentul luat în fața romanilor de a repara nedreptățile făcute inclusiv pe plan extern de catre fostele guvernari PDL” a afirmat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a mulțumit membrilor cabinetului Ponta pentru sprijinul acordat pentru demararea procedurilor de semnare a Memorandumului, dar și colegelor sale de partid pentru susținerea proiectelor care vizează prevenirea și combaterea violenței impotriva femeilor si a violentei domestice.

„Țin să le mulțumesc miniștrilor care au înțeles importanța semnării Convenției de la Istanbul și au colaborat pentru a aduce România alături de celelalte state semnatare. De asemenea, le adresez mulțumiri colegelor mele din Organizației de Femei a PSD, doamnei Ministru Rovana Plumb, președinte al Organizației de Femei a Partidului Social Democrat, doamnei Corina Crețu, vicepreședintele Grupului Socialist din Parlamentul European, pentru susținerea și eforturile depuse în cadrul proiectelor noastre pentru prevenirea și combaterea violenței impotriva femeilor, a violentei domestice, în forurile europene și în cadrul instituțiilor naționale”, a adăugat Ana Birchall.

Parlamentarul PSD consideră că „este nevoie de acest instrument întrucât violenţa împotriva femeilor şi violenţa domestică din nefericire continuă să fie larg răspândite în România”.

Ana Birchall este parlamentar de referință al Parlamentului României în grupul special constituit de Consiliul Europei pentru combaterea violenței asupra femeilor.

Echipa A.B.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Totusi, nu e ciudat…? « Motanul Incaltat - [...] lesne observa, avem de a face cu o atitudine luata de un reprezentant al PDL, Dl. Doru Resmerita. As…
  2. Meciul Romania-Ungaria. Despre suporteri… « Motanul Incaltat - [...] ca apare si Honved Budapesta in lista. Toate lucrurile acestea: rasism, criterii etnice etc nu sunt decat pretexte pentru…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.