Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 4, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall: România și Franța, puternic angajate în efortul comun pentru o Europă unită și capabilă să răspundă așteptărilor cetățenilor ei

Împreună cu domnul Harlem Désir, secretarul de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale

Ana Birchall: România și Franța, puternic angajate în efortul comun pentru o Europă unită și capabilă să răspundă așteptărilor cetățenilor ei

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, efectuează, în perioada 4-5 aprilie a.c., o vizită oficială la Paris, unde a avut o serie de întrevederi cu oficiali francezi pe teme de prim-plan, precum viitorul UE, Brexit, securitatea internă a Uniunii, precum și aspecte de interes în relația bilaterală.

Marți, 4 aprilie a.c., ministrul delegat a avut o întrevedere cu Harlem Désir, secretarul de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale, în cadrul căreia au fost discutate teme de actualitate europeană precum și teme interes în relația bilaterală. “Am avut o întâlnire de lucru cu Harlem Désir, în care am reafirmat dorința comună a României și a Franței de a aprofunda colaborarea pentru o Europă unită, pentru o Europă puternică”, a precizat Ana Birchall.

Oficialul român a subliniat că “suntem datori să reconfirmăm unitatea și coeziunea europeană, iar din punctul de vedere al României suntem hotărâți în atingerea acestor obiective, pentru că avem nevoie cu toții de o Uniunea Europeană care să își protejeze și să își apere valorile și principiile, o Europă care pe viitor să promoveze politicile de reducere a decalajelor dintre diferitele regiuni”.

“Am reiterat importanța continuării și aprofundării colaborării româno-franceze pe teme de actualitate europeană. Am discutat, totodată, despre modalități concrete de a coopera în domeniul afacerilor europene pentru a beneficia de experiența Franței în organizarea Președinției României a Consiliului UE, în primul semestru din 2019”,  a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

De asemenea, în cursul dimineții, Ana Birchall a avut o întâlnire cu echipa de conducere a École nationale d’administration (ENA), fiind discutate posibilitățile de colaborare și cooperare pentru pregătirea Președinției României a Consiliului UE din 2019.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41311

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.