Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 18, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall: România și Austria pledează pentru menținerea unității, coerenței și rezistenței proiectului european, inclusiv în vederea asigurării Președinției Consiliului UE

Alături de ambasadorul Republicii Austria la București, Excelența Sa, domnul Gerhard Reiweger

Mulțumiri pentru fotografii domnului Robertin Cristea!

Ana Birchall: România și Austria pledează pentru menținerea unității, coerenței și rezistenței proiectului european, inclusiv în vederea asigurării Președinției Consiliului UE

COMUNICAT DE PRESĂ

 

La 18 aprilie 2017, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Austria la București, E.S. Gerhard Reiweger.

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii pe dosare de interes major pe agenda europeană, în perspectiva vizitei de lucru la Viena pe care ministrul delegat pentru Afaceri Europene o va efectua zilele următoare, cu accent pe cooperarea între Austria și România, în contextul exercitării de către cele două state a Președinției Consiliului UE, în semestrul II 2018 (Austria) și semestrul I 2019 (România).

Cei doi oficiali au discutat posibilitatea unor inițiative de cooperare în perspectiva pregătirilor pentru exercitarea Președinției Consiliului UE, precum și în vederea aprofundării cooperării pe subiectele de interes comun în domeniul afacerilor europene. Alte aspecte abordate au urmărit evoluțiile referitoare la viitorul Europei, inclusiv din perspectiva rezultatelor Summit-ului de la Roma din 25 martie a.c., negocierile privind Brexit și securitatea internă a UE.

“Austria și România pledează pentru menținerea unității, coerenței și rezistenței proiectului european, inclusiv în vederea asigurării Președinției Consiliului UE în 2018 și, respectiv, în 2019. Dialogul și cooperarea cu Austria și cu ceilalți parteneri din Uniune ne permit să asigurăm în mod pragmatic și eficient gestiunea dosarelor importante ale UE, precum și demersurile în pregătirea Președinției Consiliului UE”, a declarat ministrul delegat Ana Birchall.

În privința negocierilor referitoare la ieșirea Marii Britanii din UE, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reafirmat angajamentul ferm al României pentru promovarea unei abordări principiale și pragmatice și a subliniat importanța menținerii integrității pieței interne și a drepturilor cetățenilor europeni în Marea Britanie, inclusiv a dreptului de muncă și a libertății de mișcare.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41469

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.