Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 2, 2017 in Comunicate, International, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall: România este pentru UNICEF un model de bună practică în domeniul protecției copilului

Alături de doamna Afshan Khan, directorul regional al UNICEF pentru Europa Centrală, de Est și Comunitatea Statelor Independente

Împreună cu doamna Afshan Khan și doamna Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România

În discuție cu doamnele Afshan Khan, Sandie Blanchet și Despina Andrei

Mulțumiri pentru fotografii domnului Robertin Cristea!

Ana Birchall: România este pentru UNICEF un model de bună practică în domeniul protecției copilului

COMUNICAT DE PRESĂ

 

România face parte dintre statele pe care UNICEF se bazează în zona Europei Centrale și de Est, iar, în acest sens, UNICEF a lansat către România invitația de a-și crește implicarea în eforturile depuse pentru îmbunătățirea situației copiilor în diverse țări din zonă. Subiectul a fost discutat azi, 2 mai a.c., la întâlnirea pe care ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut-o cu directorul regional al UNICEF pentru Europa Centrală, de Est și Comunitatea Statelor Independente, Afshan Khan. La întrevedere au mai participat Reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, precum și managerul pentru Comunicare și Strângere de fonduri al UNICEF România, Despina Andrei. “Am constatat că, pentru UNICEF, România este un model de bună practică în domeniul protecției drepturilor copilului, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne motiveze pentru a ne implica și mai mult în acest domeniu și a împărtăși din experiența noastră și altor țări”, a declarat, la finalul întâlnirii, Ana Birchall.

Ministrul delegat și-a arătat în mod special aprecierea pentru activitățile desfășurate de UNICEF în România și a subliniat importanța continuării proiectelor de succes derulate până acum și în cadrul noului Program de țară (2018-2022). “Pentru România, UNICEF s-a dovedit a fi un partener solid și de nădejde, care a contribuit nu doar la implementarea de reforme esențiale, așa cum este cazul Convenției de la Istanbul pentru prevenirea și combaterea violenței, un proiect foarte drag sufletului meu, dar și la efortul permanent de schimbare a mentalităților la nivelul întregii societăți”, a subliniat Ana Birchall.

În acest context, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reliefat importanța acordată la nivelul Uniunii Europene prevenirii și combaterii violenței domestice, a violenței infantile sau a sărăciei în contextul necesității de a reduce disparitățile și de a duce la un efort conjugat în această privință în cadrul dimensiunii sociale a Uniunii.

Referitor la perspectivele colaborării viitoare dintre România și UNICEF prin intermediul noului Program de țară 2018-2022, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a afirmat că premisele cooperării se vor concentra pe continuarea eforturilor comune de accelerare și susținere a reformelor sociale și structurale, îndeosebi în domeniul drepturilor omului, precum și pe identificarea și împărtășirea de bune practici în România, dar și în alte state din regiune. “Ca stat donator emergent, România este pregătită inclusiv pentru asumarea de noi responsabilități în susținerea statelor care au nevoie de experiența și expertiza noastră. Contăm pe sprijinul continuu al UNICEF pentru promovarea și răspândirea la nivelul regiunii noastre a experienței acumulate împreună”, a adăugat Ana Birchall.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, a fost abordat subiectul cooperării la nivelul procesului de pregătire a Președinției române a Consiliului UE în 2019. În contextul oferit de pregătirea președinției Consiliului UE în 2019, am stabilit organizarea, la începutul anului viitor, a unei conferințe regionale pe tema prevenirii și combaterii violenței. Totodată, am convenit să colaborăm foarte strâns cu biroul UNICEF din Bruxelles pentru promovarea politicilor de protecție a drepturilor copiilor”, a concluzionat ministrul delegat Ana Birchall.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41603

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.