Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 7, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall: Puteți conta pe sprijinul României, un adevărat prieten al Georgiei, de a susține în continuare eforturile pro-europene ale autorităților georgiene

Alături de doamna Tamar Chugoshvili, prim-vicepreședintelui Parlamentului din Georgia

Mulțumiri pentru fotografii domnului Radu Bădoiu!

Ana Birchall: Puteți conta pe sprijinul României, un adevărat prieten al Georgiei, de a susține în continuare eforturile pro-europene ale autorităților georgiene

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a primit, vineri, 7 aprilie 2017, vizita prim-vicepreședintelui Parlamentului din Georgia, doamna Tamar Chugoshvili. La întâlnire a fost prezent și ambasadorul Georgiei la București, Ilia Giorgadze.

Cei doi oficiali au dezbătut teme de interes cu privire la relațiile Georgiei cu Uniunea Europeană, precum și la stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale, inclusiv în ce privește dimensiunea parlamentară. De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate aspecte referitoare la vizita la București, în perioada 26-27 aprilie a.c., a premierului georgian, Giorgi Kvirikashvili.

Ministrul delegat a salutat calitatea dialogului politic bilateral și a adresat felicitări părții georgiene pentru decizia asumată, pe 28 martie a.c., la nivel european privind liberalizarea regimului vizelor de scurtă durată pentru cetățenii georgieni. “Este un moment foarte important, o încununare a eforturilor în procesul de reformă ale autorităților și cetățenilor din Georgia, care reprezintă în același timp un stimul pentru Georgia în parcursul ei european, dar și un semnal pozitiv relevant în ceea ce privește viitorul UE”, a declarat ministrul Ana Birchall.

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat faptul că țara noastră rămâne o susținătoare a intensificării schimburilor politice, economice și comerciale, atât la nivelul UE, cât și în planul relației româno-georgiene, cu atât mai mult în contextul în care 2017 este anul aniversării a 25 de ani de relații diplomatice între cele două țări. “Puteți conta pe sprijinul României, un prieten al Georgiei, de a susține Parteneriatul Estic și Politica de Vecinătate, priorități pe care țara noastră le va promova în mandatul Președinției României la Consiliul UE, în primul semestru din 2019”, a mai susținut Ana Birchall.

Oficialul român a arătat că una dintre prioritățile Guvernului României, stabilite prin Programul de guvernare, este menținerea și consolidarea dialogului politic cu țările partenere din regiune, precum și intensificarea relațiilor economice la fiecare nivel. “Guvernul nostru și-a asumat obiectivul de a sprijini aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei și de a consolida capacitatea de apărare a partenerilor estici, cu referire în special la Georgia, precum și la Republica Moldova și Ucraina. Totodată, avem în vedere explorarea de noi posibilități în direcția consolidării cooperării în domenii precum asistența pentru consolidarea capacităților, aspecte legate de securitate, securitate energetică, precum și oportunități de afaceri”, a subliniat Ana Birchall în cadrul întrevederii cu Tamar Chugoshvili.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.