Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 2, 2016 in Comunicate, Economic, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, va participa la un seminar organizat de FMI în colaborare cu Joint Vienna Institute

Ana_Birchall_deputat

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, va participa la un seminar organizat de Fondul Monetar Internaţional în colaborare cu Joint Vienna Institute

ANUNŢ DE PRESĂ

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, va participa în perioada 2-4 martie a.c., la un seminar regional dedicat parlamentarilor din România, Ucraina, Serbia, Bosnia şi Herţegovina. Reuniunea este organizată de către Fondul Monetar Internaţional (FMI) în parteneriat cu Joint Vienna Institute din Austria.

Pe agenda discuţiilor se vor afla teme de interes precum rolul FMI în Europa, prezentarea problemelor economice din Europa Centrală, Europa de Est şi Europa de Sud-Est, implicaţiile crizei refugiaţilor, precum şi studii de caz privind relaţia FMI cu ţările din regiune. Ana Birchall va avea o intervenţie în cadrul sesiunii “Criza refugiaţilor din Europa – consecinţe economice şi aspecte referitoare la politicile publice”, în cea de-a doua zi a dezbaterilor.

Înaintea plecării spre Viena, Ana Birchall a declarat că o discuţie integratoare privind migraţia în Europa şi implicaţiile economice ale fenomenului este utilă şi oportună. “Criza migraţiei aduce provocări puternice în plan economic la nivelul statelor europene. În acest sens, cred că este esenţial să facem o distincţie clară între refugiaţi şi migranţii economici, fiind necesară, printre altele, o întărire a controlului frontierelor externe ale UE.  Pe de altă parte, cred că în cazul refugiaţilor care fug cu adevărat din calea conflictelor şi a terorismului este critică integrarea lor”, a susţinut preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.