Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 10, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall: O bună coordonare în elaborarea mandatelor României în plan european, precum și pregătirea eficientă a președinției rotative a Consiliului UE reprezintă demersuri esențiale pentru îndeplinirea acelor obiective pe care le așteaptă fiecare român

Prima reuniune în noul format al Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene. Mulțumiri pentru fotografie domnului Radu Bădoiu!

Ana Birchall: O bună coordonare în elaborarea mandatelor României în plan european, precum și pregătirea eficientă a președinției rotative a Consiliului UE reprezintă demersuri esențiale pentru îndeplinirea acelor obiective pe care le așteaptă fiecare român

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Ana Birchall a condus, în 10 februarie 2017, prima reuniune a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, în noul format al acestuia.

În cadrul reuniunii au fost discutate trei aspecte principale. În primul rând a fost prezentată noua structură și modul de funcționare ale Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, conform modificărilor normative recente. Au fost trecute în revistă acțiunile necesare pe termen scurt și mediu pentru pregătirea exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în semestrul I 2019. Au fost, de asemenea, discutate prioritățile României în raport cu agenda europeană în perioada imediat următoare, cu accent pe pregătirea participării României la reuniunile ministeriale ale Consiliului Uniunii Europene din cursul acestei luni.

O bună coordonare în elaborarea mandatelor României în plan european, precum și pregătirea eficientă a Președinției rotative a Consiliului UE reprezintă demersuri esențiale pentru îndeplinirea acelor obiective pe care le așteaptă fiecare român”, a declarat ministrul Ana Birchall.

 

Elemente suplimentare: Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, care funcționează în actuala sa formă în baza HG nr.34/2017 privind organizarea și funcționarea Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene, își desfășoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, și sub îndrumarea prim-ministrului Sorin Grindeanu. Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Comitetul se reunește săptămânal, asigurând o reprezentare a tuturor ministerelor și a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de stat cu atribuții în domeniul afacerilor europene.

 

Comunicatul de presă pe pagina ministrului delegat pentru Afaceri Europene: http://afacerieuropene.mae.ro/local-news/2096

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.