Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 23, 2020 in Comunicate, Politic | 0 comments

Ana Birchall, la conferința „Schimbările Climatice și impactul lor asupra vieții și patrimoniului cultural din Regiunea Mediteraneeană”, eveniment organizat de Nizami Ganjavi International Center în colaborare cu Fundația ambasadorului UNESCO. Marianna V. Vardinoyannis: „Inovația poate fi cheia pentru rezolvarea problemelor legate de schimbările climatice. În următorii ani, vom observa o creștere a dezvoltării orașelor inteligente care vor beneficia, printre altele, de o mai bună gestionare a deșeurilor, un transport public mai bun și o mai bună distribuție a resurselor”

În perioada 20-23 ianuarie 2020, Ana Birchall a participat la cea de-a 20-a întâlnire la nivel înalt organizată de Centrul Internațional Nizami Ganjavi în colaborare cu Fundația ambasadorului UNESCO Marianna V. Vardinoyannis care s-a desfășurat la Atena. Tema principală a evenimentului a fost „Schimbările Climatice și impactul lor asupra vieții și patrimoniului cultural din Regiunea Mediteraneeană”.

Conferința a beneficiat de o participare la cel mai înalt nivel, printre invitați numărându-se foști șefi de stat și de guvern, foști miniștri, foști lideri politici, reprezentanți ai unor instituții culturale, organizații internaționale și reprezentanți ai ONG-urilor.

În intervenția sa în cadrul panelului „2030: Provocări și oportunități ale următorului deceniu: schimbarea paradigmei în politică, afaceri și societate”, Ana Birchall a vorbit despre provocările următorilor ani precum digitalizarea, securitatea cibernetică, tranziția către o economie circulară bazată pe resurse regenerabile.

Ana Birchall a amintit rolul de lider pe care Uniunea Europeană și l-a asumat în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice. În context, anul trecut, în timpul președinției României a Consiliului UE, a fost adoptată Declarația de la București, care a evidențiat importanța parteneriatelor pentru dezvoltare durabilă în atingerea obiectivelor aflate pe Agenda ONU pentru 2030.
„Schimbările climatice sunt o realitate afectând atât viața noastră de zi cu zi, cât și patrimoniul cultural pe care l-am moștenit. Avem obligația morală de a păstra și apăra această bogăție pentru generațiile viitoare.”

Ana Birchall a subliniat rolul central pe care îl poate juca revoluția digitală în combaterea schimbărilor climatice, prin noile tehnologii ce facilitează reducerea poluării. „Inovația poate fi cheia pentru rezolvarea problemelor legate de schimbările climatice. Avansul tehnologic, în special digitalizarea, are implicații majore pentru piețele actuale și mediul economic. De asemenea, pe măsură ce procese precum Machine Learning sau Inteligența Artificială transformă fiecare aspect al vieții noastre, în următorii ani, vom observa o creștere a dezvoltării orașelor inteligente care vor beneficia printre altele de o mai bună gestionare a deșeurilor, un transport public mai bun și o mai bună distribuție a resurselor.”

De asemenea, Ana Birchall a subliniat importanța jucată de redefinirea sistemului educațional. În prezent, nu mai este necesară atât oferirea de informații care pot fi accesate prin cele mai diverse medii, ci de metode de selectare și utilizare a acestora. „În acest fel, copiii noștri vor fi mai protejați împotriva fenomenului fake-news și vor reuși cu mai multă ușurință să se reorienteze profesional în funcție de nevoile pieței muncii. Nu în ultimul rând, o cultură generală solidă oferă o perspectivă mai largă asupra lumii, care poate duce la mai multă toleranță și, prin urmare, la soluții care să reducă frecvența conflictelor din regiunea Mării Mediterane”, a precizat Ana Birchall.

În marja evenimentului, Ana Birchall a vizitat Spitalul de Oncologie pentru Copii Marianna V. Vardinoyannis – ELPIDA. Acest spital reprezintă prima inițiativă de acest gen din Grecia și oferă nu doar tratament împotriva cancerului, ci și suport psihologic pentru pacienți și familiile acestora.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.