Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 2, 2017 in Comunicate, Economic, Politic | 0 comments

Ana Birchall: Încurajăm o implicare cât mai activă a mediului de afaceri atât în dezbaterile publice cât și în dialogul formal cu instituțiile publice, în vederea identificării celor mai bune soluții și proiecte pentru susținerea cât mai eficientă a intereselor României pe plan european

Alături de reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român

Mulțumesc pentru fotografii domnului Radu Bădoiu!

Ana Birchall: Încurajăm o implicare cât mai activă a mediului de afaceri atât în dezbaterile publice cât și în dialogul formal cu instituțiile publice, în vederea identificării celor mai bune soluții și proiecte pentru susținerea cât mai eficientă a intereselor României pe plan european

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a primit joi, 2 martie 2017, o delegație a Uniunii Naționale a Patronatului Român.

Cele două părți au dezbătut teme de actualitate de pe agenda europeană, evidențiind contextul actual complicat, marcat de numeroase provocări, care trebuie gestionate eficient și pragmatic, în beneficiul cetățenilor europeni și al proiectului european în ansamblu. În acest context, cele două părți au convenit asupra unui dialog consolidat și a unui schimb de expertiză continuu pe dosare specifice aflate pe agenda europeană, precum implicațiile Brexit asupra mediului de afaceri, Directiva 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, Strategia Europa 2020, Cadrul financiar multianual post-2020, sau Strategia UE pentru Regiunea Dunării.

De asemenea, a fost discutat subiectul pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene s-a referit la proiectul Președinției ca la un proiect major de țară, care trebuie abordat cu responsabilitate și implicare. Guvernul României va fi în prima linie, dar pentru a avea o Președinție de succes este necesar un efort convergent al întregii societăți – instituții publice, mediul de afaceri, societatea civilă, mediul academic, etc. „Încurajăm o implicare cât mai activă a mediului de afaceri atât în dezbaterile publice cât și în dialogul formal cu instituțiile publice, în vederea identificării celor mai bune soluții și proiecte pentru susținerea cât mai eficientă a intereselor României pe plan european”, a transmis ministrul delegat pentru Afaceri Europene, doamna Ana Birchall.

Un punct important în cadrul discuțiilor s-a referit la posibilitățile de colaborare pe care perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului UE, le oferă mediului de afaceri, atât sub aspectul contractării unor servicii profesionale cât și al contribuțiilor tematice și al susținerii pe care reprezentanții mediului de afaceri le pot aduce în cadrul acestui proiect. „Urmărim o colaborare deschisă, constructivă, care să permită identificarea cu responsabilitate și asumarea punctelor noastre comune, a priorităților sectoriale, a oportunităților de dezvoltare, pentru a le putea ulterior promova și valorifica de o manieră cât mai extinsă”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

În acest sens, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a agreat propunerea înaintată de Uniunea Națională a Patronatului Român privind constituirea unui grup de lucru cu reprezentanți ai ambelor părți, care să aibă drept principal obiectiv consolidarea coordonării și a dialogului, atât cu privire la evaluarea dosarelor importante ale agendei europene, cât și la pregătirea Președinției române a Consiliului UE.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.