Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 27, 2008 in Politic | 5 comments

Buna Lia si multumesc pentru mesaj. Asa cum ai solicitat postez mesajul trimis de tine. Ana Birchall este speranta de maine a schimbarii si regenerarii politicii romanesti! – Lia Lungu, Meridianul Romanesc

UNINOMINAL= Alege Omul si Proiectele sale = Ana Birchall
Rusinea, blinda a romanului te sileste sa fi tu insuti rusinos. Da, sa te rusinezi atunci cand iti inchipui ca esti cea ce nici nu stii cum se gandeste. Si atunci, rusinat, sa sezi cuminte unde iti este locul adica la vandut stamba, la reparat vagoane, ori la fotografiat. Dar nu, in nici un caz sa nu ai cutezanta a reprezenta o natie din care cu mandrie fac parte Brancusi, Vlaicu, Eminescu, Eliade si in zilele noastre, oameni luminati, epigoni ai celor amintiti, literati, artisti, tineri stralucitori, datorita carora s-a dus vorba ca:” la Centrul Spatial ori la Syllicon Valley a doua limba vorbita ar fi ROMAN !” Ei bine asemena oameni nu pot fi reprezentati de oricine! In nici un chip de 98% din cei de pe listele de alegeri ale diasporei.
Cititi-le situri-le, urmariti-le declaratiile si chiar spoturil publicitare si va lamuriti pana la revolta. Agramati! Inculti! Cu diplome confectionate!

Nu au acceptat invitatia dezbaterilor organizate atat al New York, cat si la Chicago si nici cea organizata de romanii care lucreaza la Microsoft in Seattle. De frica! Pentru ca nu sunt in stare sa lege doua vorbe,iar despre politica, ori despre ce ar trebui sa faca in pozitia de parlamentar  (dupa care se zbat dindu-se de ceasul mortii), nu au habar !
Pai cum sa dee ei ochii cu electoratul, care ar putea sa le puna vreo intrebare incat „fiu iubit al poporului” ar putea fi propus post mortem la premiul Nobel, comparat cu ei.

Singura profesionista din aceasta trista lista de candidati este Ana Birchall. Avocata cu doctorat la Yale si cu experinta pe Wall Street, a carei lucrare despre faliment este consultata in aceasta situatie de criza economica. Ea este cea care pe linga exercitiul politic va stii sa faca legi- pentru ca acesta este jobul unui Deputat si va avea diplomatia sa le sustina pentru a fi aprobate.
Cata nerusinare sau si mai rau lipsa totala de informare poate avea acel contracandidat care cu obraznicie, se intraba ce a facut Ana pentru comunitate.
„Nene candidat”, aceasta exceptionala femeie, mama si sotie, pe langa profesia ei, a contribuit la adoptarea Legii Romanilor de Pretutindeni, la infiintarea consulatelor onorifice, atat ca sefa a Subcomisiei Romanilor de Pretutindeni cat si ca legiuitor ce este!
A aparat imaginea Romaniei dind in judecata revista The Sun, care denigra meru tara naostra si a castigat ! A organizat proiecte culturale in New York, schimburi culturale in Europa!
Ea va sti sa aduca bani pentru proiectele noastre de mentinere a cultuirii, a traditiilor, a limbii si a cuvantului scris. Dumneavoastra nu aveti nici dexteritatea de limba, nu stiti sa manuiti legi, si nici nu veti avea prestanta in fata Uniunii Europene.
Retrageti-va si nu incercati sa va luati imunitati parlamentare pentru afaceri.
Nu patati imaginea pe care trebuie sa o aiba romanii din America in fata tarii.

Uitati poarta PSD prin care a intrat Ana in politica romaneasca si intelegeti exact uninominalul: alegeti omul si proiectele sale, nu un partid sau altul!

Iti multumesc, Lia!

5 Comments

  1. Cata dreptate are doamna Lia Lungu care a trait atata timp printre noi si stie cum este sa fii roman printre straini.Este rusinos sa vezi cum unii candidati fug de raspundere si le este teama sa participe le dezbateri insa au un tupeu fantastic de a ne cere votul.

  2. Chiar daca face parte din PSD iar eu urasc psd-ul Ana Birchall este cea mai pregatita sa ne reprezinte interesele.Decat sa dau un vot impotriva psd-ului alegand oamenii care habar nu au de politica romaneasca si stiu sigur ca nu ma vor ajuta cu nimic si vor face tot pentru ei mai bine aleg Omul care se poate bate pentru interesele noastre in Parlament.mult succes doamna Birchall.

  3. Am crezut ca romanii plecati peste hotare si-au schimbat cat de cat mentalitatea, cel putin asa ar fi trebuit. Ma bucur sa vad ca oameni ca Dna Lia Lungul va sustine si sper sa reuseasca sa impregneze romanilor de peste hotare idea de a alege omul si nu partidul, asta daca pana acum cand suntem la sfarsit de campaniei nu au inteles sistemul uninominalului. Va urez sa luati cat mai multe voturi pe 30 noiembrie

  4. Sper sa iasa lucrurile asa cum trebuie si sa fiti aleasa. Nu se poate sa alegem oportunismul si pe cei care se ascund si le este teama sa se prezinte la dezbaterile moderate de romanii de peste hotare. Asta denota lasitate si teama. Multa bafta Dna Birchall

  5. Mai ca m-ati canvins sa o vetez pe AB. Asta pentru ca doamna Lia, a dovedit mare omenie, penrtru ca a vrut ea sa candideze si daca nu au last-o, nu s-a apucat sa dea cu noroi in stanga si dreapta. Frumoasa lectie de romanca mare ca si mare artista. Am sa ma gandesc, ca eu am vrut sa merg cu Lia, acum, merg tot pe mana dumneavoastra si….o votez pe Ana

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.