Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 24, 2017 in Comunicate, Economic, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall: Educația este cea mai valoroasă zestre pe care tinerii o pot primi

Alături de domnul Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, doamna Sandie Blanchet, rezident coordonator a.i. al sistemului ONU în România și reprezentant al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF la București, și E.S., doamna Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei la București

La conferința cu tema „Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU (ODD)”, eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului

Ana Birchall: Educația este cea mai valoroasă zestre pe care tinerii o pot primi

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a participat luni, 24 aprilie a.c., la conferința cu tema „Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU (ODD)”, eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, în contextul campaniei naționale „Bringing the UN Back Home”.

În cadrul intervenției sale, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a vorbit despre importanța educației în ce privește îndeplinirea obiectivelor propuse prin Agenda 2030 și, în mod particular, despre importanța măsurilor de prevenire a abandonului școlar. „Îi felicit pe tineri pentru că se implică în promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și pentru că sunt cei mai buni ambasadori în promovarea acestei cauze nobile. Lipsa resurselor îi determină de multe ori pe tineri să abandoneze școala, în special în mediul rural, creând un cerc vicios al neajunsurilor ce are un impact negativ inclusiv în termenii atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, de la securitatea alimentară, la sănătate, la oportunitatea de a accesa locuri de muncă decente. Nu voi înceta să promovez acele politici care oferă șanse egale și acces la programe sociale tinerilor care provin din medii defavorizate și care sunt mai expuși riscului de abandon școlar”, a declarat Ana Birchall.

Ministrul delegat Ana Birchall a arătat că atât la nivelul statelor dezvoltate, cât și în cazul statelor aflate în curs de dezvoltare, este nevoie de o promovare a cunoștințelor, deprinderilor și atitudinilor care conduc la edificarea societății bazate pe cunoaștere și inovare și, implicit, la îmbunătățirea calității vieții. Educația, în sensul său cel mai larg, devine factorul indispensabil pentru îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și a Agendei 2030. Până la urmă, adevărata zestre a unui tânăr este educația”, a susținut ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Totodată, ministrul delegat a exprimat preocuparea constantă a actualului guvern de a crea oportunități pentru tineri și de a adopta unele măsuri care să promoveze copiii și tinerii români capabili de performanțe înalte.

De asemenea, ministrul delegat a subliniat importanța angajamentelor asumate de către statele care au adoptat Agenda 2030, în ceea ce privește eliminarea sărăciei și foametei, combaterea inegalităților și injustiției, precum și adoptarea unor măsuri active privind protecția mediului înconjurător, în concordanță cu cele trei domenii de dezvoltare durabilă principale: economic, social și mediu.

„Realizarea Agendei 2030 înseamnă o lume cu un acces universal la educație de calitate la toate nivelurile, la asistență medicală, în care sunt respectate drepturile omului la apă potabilă, servicii sanitare și de igienă. O lume în care habitatele umane sunt sigure, rezistente și durabile și în care produsele alimentare sunt suficiente și nutritive, sunt produse în condiții de siguranță la prețuri accesibile. De asemenea,  înseamnă totodată și o lume în care există un acces universal la energie la prețuri accesibile, o lume în care pacea și securitatea, democrația și statul de drept, eliminarea oricărei forme de discriminare, consolidarea statutului femeilor, implicarea tinerilor și, nu în ultimul rând, buna guvernare sunt valori împărtășite și prețuite de întreaga comunitate internațională”, a precizat Ana Birchall.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41522

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.