Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 15, 2015 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall a participat sâmbătă la Congresul anual al social-democraţilor din Letonia, unde a prezentat mesajul președintelui PSD, Liviu Dragnea

deputat

Deputatul PSD Ana Birchall  a participat sâmbătă, 14 noiembrie a.c., la Congresul anual al Partidului Social Democrat din Letonia (Saskana), desfășurat la Riga, unde a prezentat mesajul președintelui PSD, Liviu Dragnea.

COMUNICAT DE PRESĂ

‘Partidul Social Democrat din România și Partidul Social Democrat din Letonia au dezvoltat relații importante de colaborare în ultimii ani, în special în sânul familiei socialiștilor europeni (PES) și în cadrul Internaționalei Socialiste. În aceste momente de răscruce pentru Europa, este fundamental ca noi, partidele socialiste și social-democrate, să continuăm buna cooperare pentru a restabili o majoritate politică progresivă la nivelul UE cât și pentru a crea un cadru politic, instituțional și social în acord cu așteptările cetățenilor pe care îi reprezentăm’, se arată în mesajul liderului PSD.

‘Timpurile în care trăim reclamă transformări instituționale riguroase care să fie întemeiate pe o abordare progresivă unde valorile fundamental social democrate să fie fundamentul politicilor promovate atât la nivel național cât și internațional. Ca social-democrați, trebuie să recâștigăm încrederea și speranța oamenilor și să demonstrăm că cetățenii sunt parte direct implicată în procesul de luare a deciziilor’, se precizează în mesajul remis de Liviu Dragnea participanților la Congresul social-democraților letoni.

Totodată, Liviu Dragnea și-a exprimat compasiunea și solidaritatea față de poporul francez, greu încercat ca urmare a atacurilor teroriste de vineri noapte.

‘Uniunea Europeană trebuie să fie unită împotriva acțiunilor teroriste. Este tragic că oameni nevinovați, lipsiți de apărare, au fost uciși într-un mod laș, într-o acțiune lipsită de sens. Vreau să îmi exprim întreaga compasiune și solidaritatea față de poporul francez. Cred cu tărie că orice acte de terorism trebuie condamnate ferm’, a subliniat Liviu Dragnea.

Președintele social democraților letoni, domnul Nils Usakovs, a apreciat mesajul transmis de președintele PSD domnul Liviu Dragnea accentuând disponibilitatea și deschiderea social democraților letoni de a dezvolta colaborarea cu social democrații români.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți din Franța, Germania, Austria, Suedia, Danemarca, Finlanda, Estonia și Lituania.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.