Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 8, 2013 in Politic | 1 comment

Ana Birchall a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor un proiect de lege privind alocatia de stat pentru copii, conform promisiunilor din campania electorala

Deputatul PSD Ana Birchall a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.  61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

 Prin proiectul de lege înaintat, Ana Birchall propune modificarea sistemului de alocaţii de stat pentru copii, care ocupă un loc extrem de important în cadrul protecţiei sociale datorită influenţei pe care o exercită asupra dezvoltării în condiţii optime a copiilor.

Alocaţia de stat pentru copii este cea mai longevivă prestaţie din domeniul asistenţei sociale, fiind instituită în anul 1993, scopul principal fiind  acela de a suplimenta veniturile familiei pentru asigurarea unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor şi de sprijinire a familiilor cu copii. Acest scop nu este nici pe departe îndeplinit cu suma alocată copiilor în acest moment de statul român.

Pentru multe familii din România, această alocaţie reprezintă o sursă de venit indispensabilă asigurării necesităţilor copiilor. Creşterea cuantumului de stat poate fi considerată totodată o măsură importantă de susţinere a unui act educaţional de calitate.

România, ca stat membru al Uniunii Europene ar trebui să acorde o atenţie sporită şi să urmărească să adopte o serie de acte normative în concordanţă cu cerinţele internaţionale şi europene cu privire la alocaţia de stat pentru copii.

„Mulţumesc colegilor şi colegelor senatori şi deputaţi care şi-au exprimat susţinerea pentru acest proiect, prin semnăturile pe care le-au oferit” a afirmat deputatul PSD.

Prezenta inițiativă legislativă este susţinută şi de 65 536 de semnături rezultate din campania iniţiată de YouSign.org. carora le multumesc pentru sustinere.

,,Soluționarea problemei reprezentată de alocația de stat pentru copii este o dreptate socială făcută celor cu venituri mici și care doresc să le asigure copiilor lor un mediu de viață și educațional propice.

 Consider că este de datoria noastră, ca reprezentanți ai românilor să găsim soluții pentru nevoile și binele lor. O soluție în acest caz este mai mult decât necesară, deoarece este una dintre marile probleme cu care se confruntă sistemul de asistență socială din România.

Creșterea cuantumului la alocația pentru copii reprezintă o promisiune pe care am ținut cu tot dinadinsul să o îndeplinesc. Mă voi lupta în continuare ca acest proiect să fie adoptat de Parlamentul României, iar cât mai multe familii să se bucure de beneficiile creșterii valorii acesteia”, a încheiat Ana Birchall.

Echipa A.B. 

1 Comment

  1. Politicienii sunt atat de falsi, Ana. Mi-a placut ca esti persoana publica si te-am putut studia bine, dar in general cei care practica polica…asta, asa cum e ea sunt in marea lor majoritate, falsi. Nu pt ca ar fi oameni de proasta calitate neaparat, dar pt ca mediul politic te indreapta spre a fi fals. Totusi, a fi politician ar tb sa implice sa fii f corect si apropiat de oameni. Nu statutul de politician si nici macar oamenii din politica nu il schimba pe cel care practica politica, ci mediul politic insasi – asa cum il stim.
    Ma bucur ca nu fac parte din echipa ta. Pt ca nu vreau sa am legaturi cu niciun politician in calitatea sa de politician.
    Dar pot sa-ti dau niste ponturi pt imbunatatirea acesuti proiect de alocatii – si umanizarea lui.
    Nu inteleg, Ana, de ce toti copiii tb sa primeasca alocatii. Sigur, orice copil tb sa fie egal in drepturi cu ceilalti, chiar dc parintii lui sunt bogati.
    Dar sa vedem – sa zicem ca o fam bogata aloc pt intretinerea copilului o mie de euro lunar. In cazul nostru, suntem siguri ca acea fam aloca atat. Bun, cum ii determini sa recunoasca faptu ca aloca atat – ii scutesi de impozit pe suma respectiva, dar ii si obligi s-o plateasca unui fond de alocatii – primind in schimb vouchere de rechizite, alimente, excursii si ce ii mai tb copilului. Voucherul nu pote fi fol decat in beneficiul copilului. In cazul alimentelor nu se aplica exact, dar nu e o pb.
    Nu obligi acea fam sa intre in acest sistem. Daca nu vrea , nu vrea si va fi impizitata pe tot venitul normal – eventual fara nicio deducere pt intretinerea copilului.
    In cazul fam modeste alocatia tb sustinuta din fondul de alocatii mai sus amintit in fct de situatia familiei.
    De asemenea, daca eu , Cutarescu, doresc sa platesc o alocatie pt un anumit copil pt o anumita perioada, s-o pot face usor, cu deducerea sumei contribuite de la impozitare si oferirea de vouchere catre copil. Automat, situatia copilului pe perioada respectiva poate fi re-evaluata, lund un pic din povara de pe fondul de alocatii.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.