Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 14, 2016 in International, Politic | 0 comments

Amendamente admise la reuniunea COSAC

cosac_logo_web_black

Sunt bucuroasă să anunţ un nou succes al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor la reuniunea COSAC desfăşurată la Haga, în Olanda. Două dintre amendamentele pentru care delegaţia Comisiei pentru afaceri europene a avut mandat din partea mea – diplomaţia parlamentară şi cartonaşul galben pe detaşarea lucrătorilor – au fost admise în cadrul reuniunii.

Conceptul diplomaţiei parlamentare, pentru care m-am bătut atât în calitate de deputat de la tribuna Camerei Deputaţilor, cât şi în calitate de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, capătă tot mai mare greutate. Prin amendamentul nostru, se încurajează ca toate parlamentele statelor membre să colaboreze pentru o mai bună înţelegere a diferenţelor dintre parlamente, a practicilor la nivelul legislativelor statelor UE precum şi pentru un mai bun schimb de informaţii la nivel interparlamentar.

În ceea ce priveşte “cartonaşul galben” pe tema Directivei detaşării lucrătorilor, care se bazează pe votul parlamentelor din 11 state membre, a fost adoptat amendamentul delegaţiei Camerei Deputaţilor prin care participanţii COSAC au atras atenţia Comisiei Europene asupra angajamentului asumat de a consolida rolul parlamentelor naţionale, inclusiv prin redefinirea unui nou parteneriat cu legislativele statelor membre.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.