Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 16, 2015 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Amânarea implementării Legii insolvenţei persoanelor fizice ar fi o greşeală şi un lucru nedrept la adresa românilor sufocaţi de datorii care aşteaptă şansa unei redresări financiare

deputat

Ana Birchall: Amânarea implementării Legii insolvenţei persoanelor fizice ar fi o greşeală şi un lucru nedrept la adresa românilor sufocaţi de datorii care aşteaptă şansa unei redresări financiare

DECLARAŢIE DE PRESĂ

Referitor la posibilitatea amânării intrării în vigoare a Legii insolvenţei persoanelor fizice, vreau să atrag atenţia asupra faptului că orice amânare a implementării acestui act normativ atât de aşteptat de românii aflaţi într-o situaţie financiară dificilă ar fi o greşeală şi un lucru nedrept la adresa tuturor celor care aşteaptă şansa unei redresări financiare. Fac apel către toate instituţiile cu atribuţii în elaborarea normelor metodologice să facă toate eforturile, astfel încât Legea insolvenţei persoanelor fizice să fie aplicată la termenul prevăzut în lege.

Legea insolvenţei persoanelor fizice, proiect pe care l-am iniţiat în 2014 şi care a fost  adoptat în Parlament pe 20 mai a.c. şi promulgat de preşedinte pe 18 iunie, oferă pentru prima dată românilor, debitori de bună-credinţă aflaţi într-un necaz financiar, posibilitatea de a fi protejaţi de riscul de a rămâne pe drumuri şi de a-şi pierde bunurile agonisite de o viaţă. De asemenea, în lege este prevăzut pentru prima dată că debitorii, inclusiv cei care deja au fost executaţi silit, să poată solicita eliberarea de datorii reziduale, astfel încât să nu mai fie urmăriţi toată viaţa, iar viitorul lor şi al familiilor să nu fie amanetat.

Consider că toate autorităţile şi instituţiile însărcinate cu asigurarea condiţiilor necesare implementării Legii insolvenţei persoanelor fizice trebuie să ducă la îndeplinire toţi paşii rămaşi, astfel încât debitorii persoane fizice să poată beneficia, la termenul intrării ei în vigoare, de toate beneficiile pe care le-am prevăzut în redactarea proiectului de lege.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.