Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 22, 2010 in Politic, Social | 12 comments

Am trait sa vad si impozitarea pensiilor

asa cum doreste Vladescu. Sunt de acord ca sistemul de pensii din Romania trebuie pus pe alte baze care sa ii asigure sustenabilitate dar mi se pare cel putin bizar, ca sa nu spun nesimtit, sa impozitezi pensiile in timp ce accepti salarii absolut nesimtite in diverse consilii de administratie (toate platite din bani publici!) sau ca o gramada de bani  sa fie aruncati pe fereastra, bineinteles cu dedicatie clientelei politice portocalii…..jenant dle ministru! Absolut jenant si pe deplin justificata decizia PSD de a depune o motiune de cenzura daca legea pensiilor va trece in actuala forma propusa de Guvernul Boc.

12 Comments

 1. Probabil ca urmatorul pas va fi impozitarea ajutorului de inmornantare, aplicat celui decedat. Va mira? Pe mine nu.Nu in guvernarea PDL

  • Vasile Chicago
   sper sa nu ai dreptate desi nu ma mai mira nimic….dictatura non valorilor sugruma societatea romaneasca.

 2. Intr-o economie cu venit impozitat cu cota unica nu pot aparea decat nedreptati. Pai cum sa impozitezi o pensie de 500 RON?! Teoretic tb impozitata cu cota unica, sa zicem dupa deducerea personala de 250 sau cat o fi…
  Impozitul progresiv se justifica prin consumul suplimentar si generator de servicii suplimentare din partea statului pe masura ce avem de a face cu un venit mai mare. Pensia medie fiind f mica e evident ca nu tb impozitata.
  Celor ce agreaza cota unica nu tin cont ca deja cei cu venit mic consuma un procent mai mare din el pt nevoile de baza decat cei cu un venit mai mare. Deci de la bun inceput impozitul lor pe VIATA se calculeaza cu o cota mai mare decat a celor avuti.

  • Ovidiu
   interesanta analiza ta

 3. Probabil nu ar fi o idee proasta ca Monitorul Oficial sa fie publicat de mai multe ori pe zi. 😀

  • Draghi
   corect

 4. Ei da, dar dupa ce a zis ca vrea impozitarea pensiilor, Vladescu a zis ca nici nu se pune problema impozitarii pensilor, premierul Boc dand asigurari in acest sens. Pai l-o fi „urecheat” asta micu’, Boc, sub privirile intransigente ale Sefului al Mare, pentru ca a deschis aiurea gura in fata presei si a spus prostii :)) . Dupa aia Vladescu a devenit baiat de treaba 🙂 .

  • Motanul Incaltat
   se pare ca a fost urecheat de Boc si de aceea s-a shimbat

 5. Pensiile mai mari de 8 milioane lei au fost impozitate inca de pe vremea guvernului Nastase, inainte de 2005. Pe atunci se impozitau pensiile mai mari de salariul mediu brut pe economie. Intre timp salariul mediu a crescut si la 2000 lei , dar nu si plafonul de neimpozitare.
  Ministrul liberal Nicolaescu a introdus si CAS pe pensiile mai mari de 1000 lei.
  Daca trece legea unitara a pensiilor prin parlament… cade si motiunea de cenzura. Asa ca …

  • Plano 10
   corect dar sa impozitezi toate pensiile nu e ok

  • Motanul Incaltat
   da, ati avut dreptate

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.