Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 30, 2014 in Politic | 4 comments

Sustin intrarea in vigoare a Directivei care prevede conversia creditelor in euro in credite platite in moneda nationala

Am solicitat sprijin în Şedinţa Ordinară a APCE pentru intrarea în vigoare cu celeritate a Directivei PE nr. 0541/2013 care obligă băncile ca la solicitarea împrumutatului să transforme creditele contractate în euro, în credite plătite în moneda naţională.

Această Directivă europeană este o veste foarte bună pentru toţi românii care au contractat credite pe care le plătesc acum în euro, deşi au veniturile în lei. Discursul preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz din plenul APCE mi-a dat oportunitatea perfectă să-i aduc în vedere necesitatea aplicării cât mai rapide a acestei Directive.

Creditele au devenit pe parcursul ultimilor ani o problemă socială pentru foarte mulți români. În interesul lor susțin transpunerea în legislația noastră a prevederilor Directivei PE nr. 0541/2013 care obligă băncile să realizeze, la cerere, conversia creditelor în moneda pe care împrumutații o doresc, fără costuri ascunse și fără garanții suplimentare. În opinia mea, ajutorul acordat familiilor tinere care acum se zbat să-și achiziționeze o locuință trebuie sa fie o prioritate. Orice măsură care este în avantajul lor cum este și această Directivă europeană trebuie susținută și transpusă în legislația națională.Am participat la lucrările Primei ședințe ordinare a APCE care se desfășoară la Strasbourg. În calitate de parlamentar de referință al României în „Rețeaua parlamentară constituită special pentru lupta împotriva violenței asupra femeilor,” am fost prezentă și la ședința comună cu Comisia pentru egalitate de gen și non-discriminare a APCE, unde am dat asigurări că România își va respecta angajamentul de a implementa prevederile Convenției de la Istanbul, privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Bota Mendes, vicepreşedintele portughez al Comisiei şi raportor special pentru campania privind violenţa împotriva femeilor, a deschis întâlnirea cu un mesaj de apreciere pentru activitatea mea de până acum şi în special pentru organizarea la București a conferinţei regionale a Reţelei parlamentare pentru lupta împotriva violenței asupra femeilor, din 25 noiembrie 2013.

4 Comments

  1. BRAVO ANNA BIRCHALL PENTRU ACEASTĂ POZIŢIE:

    „Creditele au devenit pe parcursul ultimilor ani o problemă socială pentru foarte mulți români. În interesul lor susțin transpunerea în legislația noastră a prevederilor Directivei PE nr.0541/2013 care obligă băncile să realizeze, la cerere, conversia creditelor în moneda pe care împrumutații o doresc, fără costuri ascunse și fără garanții suplimentare” a subliniat deputatul PSD, Ana Birchall.

    „În opinia mea, ajutorul acordat familiilor tinere care acum se zbat să-și achiziționeze o locuință trebuie sa fie o prioritate. Orice măsură care este în avantajul lor cum este și această Directivă europeană trebuie susținută și transpusă în legislația națională” a mai declarat Ana Birchall.

    PS Şi răspund aici felinului (ce nu-i doar încălţat ci şi retoric).

    Clintonizarezare, bushizare, obamizare în America? – NU ARE CUM!
    1. ÎN AMERICA NU POLITICIENII CONDUC OAMENII DE AFACERI CI OAMENII DE AFACERI CONDUC ŞI SUSŢIN POLITICIENII.
    2. ÎN AMERICA NU TE FACI POLITICIAN CA SĂ TE ÎMBOGĂŢEŞTI, CI TE FACI POLITICIAN DUPĂ CE TE-AI ÎMBOGĂŢIT (sau cel puţin ai un palier financiar peste medie).
    3. ÎN AMERICA CEL VENIT LA PUTERE CONTINUĂ CONSTRUCŢIA CELUI DE DINAINTE. NICIDECUM NU DĂRÂMĂ TOT CA SĂ RECONSTRUIASCĂ DE LA ZERO.

    În concluzie,
    În America în ciuda faptului că năravul „sinecurilor” există (ambasadori-ambasadorei) şi că „sponsorii” îşi scot cu vârf şi îndesat „sponso-investiţia” (soroşi-soroşei), scheletul care asigură echilibrul şi verticalitatea sistemului rămâne acelaşi. Este de la sine înţeles că nici organele interne care asigură viabilitatea şi motricitatea sistemului rămân aceleaşi. Cei drept, foarte rar, pe motiv de “bătrâneţe” sau “boală”, pe ici pe colo se mai face câte-un implant sau de ce nu, câte un transplant. RAR, DAR SE FACE!

    Ar fi foarte multe de spus pe această temă, dar repet: nu vreau să aduc aici liota de lătrători pa care comentariile mele îi isterizează.
    Ar fi destul ca eu, cel ce l-am susţinut frenetic pe Băsescu până-n MOMENTUL DE MARE LAŞITATE (atunci când înhăitându-se cu Monica Macovei a instigat propriul electorat la ne-vot şi la boicotarea referendumului) să observ că în America cel ce face lobby se numeşte lobby-st în timp ce în România este numit infractor de către procurorii băsisto-macovişti.
    ŞI MAI MULT CA SIGUR HAITA BĂSISTO-MACOVISTĂ AR NĂVĂLI LĂTRÂND ISTERIC!

    • Ana nu „Anna” deoarece ANA BIRCHALL ESTE O ROMÂNCĂ!
      🙂 🙂 🙂

      • Ok, Ana este romanca, o stie toata lumea:))
        Dar TU „Eusebiu” ce nationalitate ai?…dupa nume pari sa fii, stiu eu portughez….
        Si ce daca prin absurd era Anna…..ce atunci nu mai era romanca?……aiureli, abureli,clabuceli,….:)))

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.