Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 5, 2014 in Politic | 0 comments

Am semnat Declaratia pentru siguranta femeilor din Romania!

 

Mă alătur cu încredere grupului de semnatari ai Declarației pentru siguranța femeilor din România și voi susține cele 6 măsuri propuse de societatea civilă pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

În calitate de parlamentar de referință al Parlamentului României la APCE în campania privind eliminarea violenței împotriva femeilor, am semnat ieri, pe 4 martie, declarația comună inițiată de ONG-urile de profil, privind siguranța femeilor din România.

Susțin și încurajez aplicarea celor 6 măsuri strategice din declarația comună pentru siguranța femeilor din România. Inițiativa societății civile este admirabilă și vine cu soluții concrete la problemele cu care, din păcate, încă multe femei din România se confruntă zi de zi.

Vreau să le mulțumesc reprezentanților ONG-urilor care au inițiat această declarație pentru atitudinea constructivă și activă de care dau dovadă în încercările constante pe care le avem pentru a reduce și elimina fenomenul violenței împotriva femeilor. Le mulțumesc în mod special acestor femei implicate, active şi dedicate în acest domeniu, inclusiv pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în elaborarea propunerii legislative privind asigurarea egalității de gen în România.Susţin în continuare că experiența reprezentanților societății civile românești, inclusiv din domeniul protecției drepturilor femeilor și ale copiilor, este valoroasă atât pentru autoritățile publice din România cât și pentru autoritățile publice și ONG-urile internaționale de la nivel regional și european.

Mă alătur cu încredere grupului de semnatari ai declarației pentru siguranța femeilor din România pentru că știu că România mai are mulți pași de făcut pe drumul spre reducerea și eliminarea violenței împotriva femeilor și discriminării de gen. Toate cele 6 măsuri propuse de societatea civilă sunt susţinute şi de prevederile Convenției de la Istanbul.

Prin semnarea, adoptarea și ratificarea cu celeritate a Convenției de la Istanbul, România va face un pas important către eliminarea violenței și discriminării de gen și implicit către îndeplinirea obiectivelor iniţiatorilor și semnatarilor „Declarației pentru siguranța femeilor din România”.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.