Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 14, 2013 in Politic | 2 comments

Am inregistrat la Camera Deputatilor propunerea de modificare a Legii nr 202/2002, cu modificarile si republicarile ulterioare, privind egalitatea de sanse intre femei si barbati

Problema egalității de gen se află de mult timp pe agenda Uniunii Europene, dar și, individual, a statelor UE sau partidelor progresiste.

Prin proiectul depus la Camera Deputaților îmi doresc în primul rând o armonizare deplină a legislației românești cu cea europeană din domeniu. Este un proiect la care țin, nu doar pentru că sunt o reprezentantă a femeilor, dar și pentru că aplicarea a unui numar cat mai mare din recomandările europene sau din modele altor state membre UE poate contribui la îmbunătățirea vieții femeilor în această perioadă de criză.

Toate datele cercetărilor efectuate la nivel european au arătat că principalele victime ale crizei economice au fost femeile, indiferent dacă ne referim la salarizare, la găsirea unui loc de munca, la păstrarea locurilor de muncă aparținând femeilor, la promovarea in functii de decizie.

Mulțumesc societatii civile, FEMINA Romania pentru contribuțiile și sfaturile de substanță primite în perioada de elaborare a proiectului de lege. De asemenea, mulțumesc colegelor și colegilor parlamentari care susțin această inițiativă.

Am fost impresionată de numărul mare al celor care au semnat pentru modificarea legislației, deopotrivă parlamentari femei și bărbați. Acest lucru îmi arată că mentalitățile din România s-au modificat substanțial în ultimii ani. Astept ca legea sa fie votata cat mai curand in Parlament!

PROIECTUL DE LEGE POATE FI CITIT AICI . Astept propunerile si sugestiile voastre. Multumesc 

2 Comments

  1. -Cu respect si consideratie.Logo-ul dvs. de sub titlu,este pentru mine credinta de viata asa cum afirm si pe unul din blogg-urile mele pe care le gasiti plecand de la adresa Domeniului meu,

    http://ghpitran.ro

    -Remarc in dvs.pe omul care este si trebuie sa fie in echipa indreptatita sa conduca Romania…si cu dealde Becqali,dar fiecare la locul sau…El spune ca tatal sau a fugit in America de frica regimului comunist.NU!Neamul lor a fost o ceata de criminali care a ucis inclusiv familii macedonesti dobrogene ca sa le ia avutul gospodariilor.Aveu bordee in vagaunile padurii Babadagului si in stufarisul din zona lacurilor limitrofe unde se refugiau/ascundeau.A fugit in America dupa ce a scapat de la moarte in urma rascoalei taranilor din com.Ramnicul de Jos si imprejurimi,care a ucis 6 insi dintre cei din ceata lui Becalii iar dintre tarani au foat ucisi 4.Dadeau atacuri fulgeratoare calari pe niste cai foarte buni,anihiland gazda-daca nu o omora- si incarcand in carute avutul casei respective in convoiul de ccamica distanta.
    -E strigator la cer cand vedem ce au ajuns marii hoti ai Tarii,hoti din neam in neam,din toata TARA!

  2. -Egalitate de sanse?Ar fi suficient pentru lumea moderna a acestui secol sa invocam doar Legea Universala a Drepturilor Omului,si,tot universal valabil,sa apelam la Religia Universala,cele 10 porunci,in fata Dumnezeului UNIC.cel dataor de viata.Cu respect,nartip

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.