Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 22, 2013 in Politic | 0 comments

Am inceput demersurile pentru infiintarea Agentiei Europene pentru Protectia Copiilor, Inovare si Incluziune Sociala

Ana Birchall a anunțat în cadrul Conferinței “Protejați Familia! Stopați Violența!”, organizată de Organizația de Femei a PSD Petroșani, începerea demersurilor pentru înființarea Agenției Europene pentru Protecția Copiilor, Inovare și Incluziune Socială în România.
“Protejarea drepturilor copilului trebuie să reprezinte o prioritate pentru toate statele europene. Agenția Europeană pentru Protecția Copiilor, Inovare și Incluziune Socială constituie un instrument ce vizează dezvoltarea cooperării între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește implementarea prevederilor europene în domeniu. De asemenea, Agenția urmărește sprijinirea guvernelor naționale în stabilirea de politici publice menite să protejeze persoanele defavorizate”, a afirmat Ana Birchall.
 
Găzduirea acestei Agenții pentru protecția drepturilor copilului în țara noastră ar arăta că România a devenit un partener de încredere în cadrul Uniunii Europene și ar ajuta statul român să-și întărească poziția în interiorul U.E.
“România merita să devină gazda unei Agenții europene atât de importante. Este esențial atat pentru parcursul nostru european cat și pentru a arata că țara noastră este un partener de încredere pentru celelalte state ale Uniunii Europene. Totodată, consider că înființarea acestei instituții europene la București ar putea ajuta România să-și întărească poziția în cadrul statelor membre ale U.E. Romania este al 7- lea stat ca marime din UE ci consider ca Romania merita sa fie gazda unei agentii europene de o asemenea importanta si anvengura” a arătat deputatul social-democrat”.
La dezvoltarea acestui proiect, Ana Birchall va colabora cu domnul Valeriu Nicolae, activist pentru drepturile omului și incluziune socială, bine cunoscut pentru inițiativele la nivelul societății civile.
Deputatul Ana Birchall este o susținătoare a drepturilor femeilor și ale copiilor. Până în prezent, prin calitatea sa de membru al Parlamentului României a avut mai multe luări de poziție și inițiative în acest sens.

“Printre prioritățile mele în calitate de deputat se numara politicile pentru copii și tineri, pentru tinerele mame, pentru egalitatea de șanse și pentru eliminarea inechităților sociale inclusiv pe piața muncii. Consider că statul trebuie să le asigure cetățenilor săi cele mai bune condiții pentru o dezvoltare sănătoasă în societate. Pornind de la accesul la educație, care trebuie asigurat pentru toții copiii indiferent de mediul din care provin și continuând cu politici economice care să le asigure integrarea pe piața muncii și sprijinirea familiei tinere, statul este dator să se implice. Fiecare leu cheltuit cu si pentru educatia copiilor, pentru sprijinirea tinerilor si a familiilor tinere nu este o chetuiala ci o investitie in prezentul dar mai ales in viitorul acestei tari”, a declarat Ana Birchall.

Echipa A.B.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.