Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 30, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall: Am exprimat susținere pentru prioritățile viitoarei Președinții estoniene a Consiliului UE, precum și continuarea eforturilor de re-credibilizare a Uniunii și apropiere a cetățenilor

Alături de E.S. domnul Ants Frosch, ambasadorul Republicii Estonia în România. Mulțumiri pentru fotografii domnului Radu Bădoiu!

Ana Birchall: Am exprimat susținere pentru prioritățile viitoarei Președinții estoniene a Consiliului UE, precum și continuarea eforturilor de re-credibilizare a Uniunii și apropiere a cetățenilor

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, l-a primit luni, 30 ianuarie 2017, pe ambasadorul Republicii Estonia, Ants Frosch.

Ambele părți au exprimat deschiderea pentru aprofundarea cooperării în vederea asigurării unor Președinții de succes ale Consiliului UE pentru Estonia (al doilea semestru în acest an) și România (semestrul I al anului 2019), cu atât mai mult cu cât ambele state membre vor asuma pentru prima dată această responsabilitate.

Ministrul delegat Ana Birchall a exprimat susținere pentru prioritățile viitoarei Președinții estoniene a Consiliului UE, fundamentate pe obiectivul menținerii unității în rândul statelor membre ale Uniunii Europene și vizând dezvoltarea unei economii inovatoare, creșterea și competitivitatea, o Europă sigură, inclusivă și sustenabilă.

Cei doi au reafirmat, în contextul european și internațional dificil, importanța consolidării proiectului european și a continuării eforturilor de re-credibilizare a Uniunii și apropiere a cetățenilor.

A subliniat importanța coordonării pe diversele dosare sectoriale aflate pe agenda europeană și a exprimat încredere în continuarea cooperării strânse pe dimensiunea vecinătății estice a Uniunii, respectiv pentru consolidarea sprijinului Uniunii pentru partenerii estici, în special pentru Republica Moldova.

De asemenea, ambasadorul Republicii Estonia, Ants Frosch, a evocat oportunitatea întrevederii înaltului oficial român cu omologul estonian pentru a aprofunda subiectele de interes comun aflate pe agenda europeană, dar mai ales provocările ridicate de organizarea Președinției Consiliului UE.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/40198

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.