Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 28, 2013 in Politic | 1 comment

Am depus proiectul de lege pentru rezolvarea situatie satelor Floresti si Dealu Secarii, comuna Alexandru Vlahuta

În ultimii ani, satele Florești și Dealul Secării au rămas de facto la comuna Alexandu Vlahuță (jud. Vaslui) și de iure (de drept) la comuna Poienești (jud. Vaslui), această situație constituind o gravă problemă administrativă și fiind sursă permanentă de tensiune printre locuitorii celor două sate. Toate facilitățile oferite cetățenilor celor două sate vin din partea comunei Alexandru Vlahuță prin efort propriu, iar taxele și impozitele sunt încasate de către primăria comunei Poienești. Cetățenii și autoritățile locale s-au adresat tuturor instituțiilor abilitate, în ultimii 23 de ani, însă fără a avea vreun rezultat. Singura modalitate de a soluționa situația satelor Florești și Dealu Secării, conform voinței exprimate de vasluienii din cele două sate, pentru a detensiona și anihila conflictele existente și prevenind escaladarea acestora, o reprezintă adoptarea proiectului de lege pe care l-am inițiat.

Aceasta este una dintre promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală vasluienilor din comuna Alexandru Vlahuță și mă voi lupta ca acest proiect să fie adoptat de Parlamentul României.

Proiectul de lege impreuna cu expunerea de motive pot fi citite AICI

1 Comment

  1. Buna ziua D- na Ana Birchall! Daca am inteles : o comuna solutioneaza nevoile sociale de trai ale celor doua sate, iar a doua comuna doar incaseaza banii taxe, subventii si altele! Doar incaseaza!
    Va urez tenacitate si reusita in demersul dvs legal!
    Multumesc.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.