Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 27, 2017 in Economic, Politic, Social | 0 comments

Am demonstrat încă o dată că lucrăm în interesul românilor

În ședința de Guvern de astăzi au fost adoptate mai multe măsuri noi care vin în sprijinul românilor. Astfel, programul ‘Prima Casă’ 2017 va avea, conform Hotărârii de Guvern adoptate astăzi, un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezintă plafonul nou propus de Executiv, iar restul (de 175,5 milioane lei) fiind diferența rămasă nealocată sau neutilizată din anul 2016. De asemenea, am venit în sprijinul beneficiarilor acestui program printr-o simplificare a normelor metodologice de implementare care vizează reducerea birocrației și direcționarea programului în special pentru construcții noi și construcții consolidate. ‘Prima Casă’ este un program drag sufletului meu, fiind un ajutor real pentru tinerii care visează să își întemeieze o familie și un cămin al lor. Așa cum am spus de nenumărate ori, este datoria noastră să ne asigurăm că visurile tinerilor se pot împlini la noi acasă, în România.

Tot astăzi, Guvernul a stabilit noi măsuri pentru dezvoltarea asistenței medicale comunitare și pentru asigurarea accesului persoanelor din categorii vulnerabile la servicii medico-sociale. Astfel, vom avea un cadru coerent de dezvoltare a serviciilor medico-sociale orientate pe nevoile comunității. Așa cum am promis în campania electorală, încercăm să asigurăm creșterea accesului la servicii medicale al persoanelor ce aparțin grupurilor vulnerabile (persoane cu nivel economic sub pragul sărăciei, aflate în șomaj, cu afecțiuni cronice, cu risc de excluziune socială). În funcție de nevoile privind furnizarea integrată de servicii medico-socio-educaționale, se vor construi centre comunitare integrate, finanțate din bugetele administrațiilor locale și în locațiile puse la dispoziție de acestea.

Am demonstrat încă o dată că lucrăm în interesul românilor, pentru a le îmbunătăți nivelul de trai, accesul la sănătate și pentru a-și putea întemeia un cămin aici, în România.

Mai multe informații pe pagina Guvernului României: http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/programul-prima-casa-continua-in-2017-i-beneficiaza-de-norme-mai-simple

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.