Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 3, 2014 in Politic | 0 comments

Alocatia pentru copii nu trebuie sa constituie subiectul unui demers populist si electoral

Dacă liberalii vor să susţină cu adevărat creşterea alocaţiei pentru copii, atunci să susţină proiectul pe care l-au semnat deja alături de social-democraţi.

Depunerea unei noi iniţiative legislative de către PNL pe tema alocaţiei pentru copii este un demers populist şi electoral. Îi informez pe iniţiatorii proiectului şi în special pe doamna Cristina Ancuţa Pocora că dacă sunt serioşi în susţinerea creşterii alocaţiei pentru copii tot ceea ce trebuie să facă este să susţină în Camera Deputaţilor proiectul iniţiat de mine privind creşterea graduală a alocaţiei pentru copii, încă din anul 2013, proiect semnat inclusiv de senatori şi deputaţi PNL.

Creşterea alocaţiei de stat pentru copii nu este un subiect care merită confiscat politic şi electoral. Nu îmi aduc aminte ca în perioada în care PNL deţinea controlul Ministerului Muncii, colegele şi colegii liberali să fi fost atât de vocali în susţinerea creşterii alocaţiei pentru copii. Dimpotrivă, fostul ministru al Muncii s-a opus oricărei creşteri a alocaţiei.M-aş bucura dacă demersul liberalilor ar fi unul sincer, însă introducerea unei noi iniţiative legislative pentru creşterea alocaţiei este un gest strict electoral. Timpul necesar pentru dezbaterea proiectului în Senat şi apoi în Camera Deputaţilor este pur şi simplu pierdut, atâta timp cât pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă de la Cameră se află proiectul iniţiat de mine, şi semnat inclusiv de colegi liberali, cu acelaşi obiect de reglementare.

Am avut zilele acestea discuţii cu conducerea Ministerul Muncii care m-a asigurat că se lucrează pentru a găsi soluţii pentru a promova şi adopta politici sociale care să ajute copiii şi familiile nevoiaşe, inclusiv prin creşterea alocaţiei pentru copii.

Faptul că acesta este un an electoral, nu trebuie să nască demersuri ipocrite şi populiste prin care politicienii, cum ar fi doamna deputat Cristina Pocora, ţintesc acumularea de capital electoral.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.